Babacan, Rezerv Alan Çalışmalarının Hızlandırılacağını Duyurdu

Babacan, Rezerv Alan Çalışmalarının Hızlandırılacağını Duyurdu
Babacan, rezerv alanlarla ilgili detaylı bir çalışma yapıldığını ve projelerin daha hızlı ilerlemesi için bakanlık ve yerel kurumların koordineli bir şekilde çalışacağını belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen ile bir araya gelerek, Malatya’daki inşa sürecinin hızlandırılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Milletvekili Babacan, bakanlık ve Malatya’daki tüm kurumların projelerin ihale ve inşaat süreçlerinin daha hızlı ilerlemesi için daha aktif çalışacaklarını belirtti

Babacan, Gürgen ile Malatya’daki rezerv alanlarıyla ilgili konuları görüştüklerini ifade ederek, “Malatya'da şehir merkezinde resmileşen toplam 44 rezerv alan var. Bunların bazılarının projelendirilmesi tamamlanarak ihalelerine çıkıldı. Bazılarının projelendirilmesi Kurban Bayramı'nın hemen sonrasında tamamlanarak ihaleye çıkılacak. Geri kalan az bir kısmının ise yaz dönemi içerisinde projelendirilmesi tamamlanıp ihaleye çıkacak” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Babacan, rezerv alanında yapılacak çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı: “Rezerv alanlar kapsamında toplam üretilecek konut sayısı 26 bin 308, ticarethane sayısı 11 bin 834, ofis sayısı 970. Bu rakamlarda süreç içerisinde teknik bazı revizyonlar gerçekleşebilir, ancak takriben üretilecek toplam birim sayısı 39 bin civarı olacak. Bu rakam, TOKİ deprem konutları da ilave edildiğinde Malatya'daki konut ve ticarethane sayısını karşılayacak düzeyde.” şeklinde konuştu.

Babacan, rezerv alanlarla ilgili özenli bir çalışma yapıldığını belirterek, “Malatya'da şehrin inşa sürecinde, TOKİ deprem konutlarına kıyasla daha zor, daha meşakkatli ama şehir için daha kalıcı ve faydalı olan yolu izlemeyi tercih ettik. Rezerv alanlar üzerinden yükselecek şehir yapılanmasında projeler, o mahallede var olan fırın, park gibi mahallenin kültürünü oluşturan unsurların tümü detaylarıyla düşünülerek hazırlanıyor. Sözgelimi, Malatya'nın mahalle kültürünün belirgin unsuru olan fırınlar için bir yer ayrılması ya da mahalledeki dükkan sayısı ve niteliği gibi detayların hepsi düşünülüyor. Rezerv alanların projeleri bu esasa göre, ince çalışılarak hazırlanıyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir