Malatya Depreminin Ardından Yıkılan Söğütlü Cami'ye Yeni Yer Belirlendi

Malatya Depreminin Ardından Yıkılan Söğütlü Cami'ye Yeni Yer Belirlendi
Atilla Kantarcı, Söğütlü Cami'nin yerine yönelik sosyal medya eleştirisinde bulundu; düşünenlere saygı duyduğunu ifade etti.

Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde ağır hasar gören ve yıkılan Söğütlü Cami'nin yerine yapılacağı alan uzun süredir tartışma konusu olmuştu. Malatya'nın simge yapılarından olan Söğütlü Cami'nin nereye yapılacağı sonunda belirlendi.

Depremin şiddetli etkilediği Malatya'da, merkezi ezan sistemi bulunan Söğütlü Camisi zarar görmüştü. Şehrin sembol yapılarından olan Söğütlü Camisi, iş makineleriyle yıkıldı.

Yeni Cami ile birlikte Malatya'nın önemli yapılarından olan Söğütlü Camisi'nin aynı konumda mı yoksa farklı bir yerde mi inşa edileceği merak konusu olmuştu. Yeni planlama kapsamında Söğütlü Camisinin yapılacağı alan sonunda belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Malatya ziyareti sırasında gündeme gelen Söğütlü Camisi'nin nereye yapılacağı sorusu nihayet cevabını buldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Söğütlü Cami'nin mevcut konumunda inşa edileceği bilgisini paylaşmış olsa da projeyle ilgili durum farklı çıktı.

Yer Belirleme Sürecinde Karar Alınamadı

Söğütlü Cami'nin başlangıçta mevcut yerine yapılması planlanırken, 'Kuyumcular Adası' olarak bilinen alan nedeniyle caminin yapılacağı yerle ilgili belirsizlik yaşandı. Daha sonra caminin eski belediye binası olan Emekliler Parkı olarak da bilinen alana yapılacağı açıklandı ancak bu durum bazı tepkilere neden oldu.

Söğütlü Cami'nin yerine ilişkin uzun süren tartışmaların ardından bir kez daha eski yerine yapılacağına dair açıklamalar yapılmaya başlandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Malatya ziyaretinde caminin yapılacağı yerle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Söğütlü Cami'nin eski belediye binasının karşısında İnönü Caddesi ve Soykan Meydanı'na cephesi olacak şekilde inşa edilmesi için bir proje hazırlandı.

“Düşünenleri kutluyorum”

Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı, Söğütlü Cami'nin yerine ilişkin sosyal medya hesabından bir değerlendirme yaptı.

Kantarcı, “Söğütlü camiye yer bulundu. İki cami yan yana. Düşünenleri kutluyorum. Türkçenin bittiği yerdeyiz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir