CHP Milletvekilleri Taziye Ziyaretlerinde Elektrik Altyapısını Eleştirdi

CHP Milletvekilleri Taziye Ziyaretlerinde Elektrik Altyapısını Eleştirdi
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Suçlu olarak köylüyü göstermeye çalışıyorlar ama asıl sorumlular ülkeyi yönetenlerdir; elektrik altyapısına yeterince yatırım yapmayanlar."

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan'dan oluşan CHP heyeti, Diyarbakır ve Mardin’de de başsağlığı ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşların acısını paylaştı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan Köksalan Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yangının başladığı Köksalan Mahallesi'ne başsağlığı ziyaretinde bulundu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, taziye ziyaretinde yaptığı konuşmada, yangının köylüler tarafından başlatıldığı iddialarına, "Suçlu bu elektrik direklerine, tellerine yatırım yapmayanlardır" diyerek tepki gösterdi.

Milletvekili Ağbaba, “Bütün bölgeye geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Buradan gördüğümüz bir gerçeği ve Türkiye'de yaratılmaya çalışılan yanlış bir algının da altını çizmek lazım. Sanki burada yangını köylü çıkarmış gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Buradaki yangının sebebi bütün köylülerimizin söylediği gibi maalesef elektrikten kaynaklı olduğu ifade ediliyor. Aslında bunun sebebi de özelleştirme. Maalesef elektrik dağıtım şirketi özelleştirildi onlar da sadece para kazanmaya bakıyor. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi hiç yatırım yapılmamış. Buradaki elektrik telleri kaynak yapılarak elektrik vermeye devam ediyor. 40 yıl yatırım yapmazsanız buranın kaldırması mümkün değil. Hala elektrik kesintileri var 18 saatten beri elektrik yok. İnsanlar burada misafirlerine çay demlerken maalesef odun yakarak çay demliyorlar bunu Türkiye’nin görmesi lazım. Türkiye bilsin bu yangınlar köylü tarafından çıkarılmamıştır. Bazı bölgelerde ekinden sonra tarla yakılır ama burada öyle bir şey yok. Bu köyümüzde biri 17 yaşında diğeri 32 yaşında amca yeğen hayvanlarını dağda gezdirirken vefat ediyor. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarım ciddi bir şekilde araştırılır bir daha bölge böyle bir sorunu yaşamaz. Suçlu olarak köylüyü göstermeye çalışıyorlar ama suçlu bu ülkeyi yönetenlerdir. Suçlu bu elektrik direklerine, tellerine yatırım yapmayanlardır” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan'dan oluşan CHP heyeti, Diyarbakır'ın ardından Mardin'de de başsağlığı ziyaretlerinde bulundu.

Milletvekili Ağbaba, “Milletvekillerimizle baş sağlığı dilemeye geldik. Allah sabır versin. Allah sabrınızı arttırsın, inşallah bir daha yaşanmaz. Genel Başkanımız Özgür Özel 'in de sizlere selamları var" diyerek konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir