Özgür Özel: Malatya'da Veli Ağbaba ile Birlikte İktidar Yolunda

Özgür Özel: Malatya'da Veli Ağbaba ile Birlikte İktidar Yolunda
Özgür Özel, Malatya'da Veli Ağbaba ile yüzde 38 oy alarak birlikte çalışacaklarını ve Atatürk'ün partisini ilk seçimde iktidar yapacaklarını belirtti.

Malatya'daki ziyareti sırasında Yazıhan'ı gezen Özel, “Kimi baba evinden ayrılır ama herkes bilir ki baba evinin çayı demledir, çorbası kanamakta, bacası tütmektedir. Bu baba evi Türkiye ittifakıdır. “Halk için siyaset yapacağız” dedik. Halk geldi baba evini doldurdu ve 47 yıl sonra Atatürk’ün partisini birinci parti yaptı” ifadelerine yer verdi.

Özel, konuşmasında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya dönerek, “Malatya’da bir önceki seçimde yüzde 23 alırken bu seçimse İsmet Paşa’nın memleketinde Yazıhan’ın, Malatya’nın evladı benim gerçek ağabeyim, büyüğüm, ustam Veli Ağbaba’yla yüzde 38 oy aldık” şeklinde konuştu.

“Artık CHP başının üstündeki cam tavanı kırmıştır” diyen Özel, şunları söyledi: “Malatya iyi gün kotu gün dostunu görmüştür. Samimiyet, içtenlik, siyasi yandaşları için değil hangi görüşten olursa olsun vatandaş için yapanla milletin gönlünde hak ettikleri yeri almıştır. Malatya’ya üzülürken Ulaş Karasu, “Kalsın, bir daha ki sefere de alacak bir büyükşehir kalsın, Malatya’yı da bir dahaki sefere alırız” dedi. Bu seçimde “Yazıhan’ın alınması zor, imkânsız, kazanma ihtimaliniz yok” dediler. Yazıhan Belediyesi’ndeki adayımızı Veli ağabeyden dinledik. “Yazıhan’ı alırsa o alır, çalışkanlık, cesaret, örgüte saygı var” dedi. “Abdulvahap Göçer bu işi halleder” dediler. Bundan sonra bu partide bir yol yürüyüşü var. Ellerinde bir anahtar var, iyi çalışırsa, dürüst yönetirse, hakkaniyetli olursa Yazıhan’daki başarımız genel seçimde iktidarın anahtarı olacak, o anahtar cebindedir.”

Özel, yerel seçimlerde elde edilen sonuçların kritik olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “El ele, omuz omuza hep beraber çalışıp, Atatürk’ün partisini ilk seçimde iktidar yapacağız. Sizlere güveniyorum. Sadece Yazıhan’da değil, Hekimhan’da, Arapgir’de, Doğanşehir’de, Arguvan’da başardık buralarda da arkadaşlarımızın gayreti, çalışkanlıkları, kendilerine duydukları vefa, saygı ve sorumlulukla bu başarıyı genele taşıyacağız. Seçimlere giren kazansın, kazanmasın hepsini kutluyorum, hepsi benim gözümde kahramandır ve kazanmıştır” dedi.

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin Malatyalı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı da anmadan geçmedi ve şunları söyledi: “İsmet Paşa’nın yanında Turgut Özal’ı da anıyorum. Bir demokrasi başarısı kazandı, önemli görevler yaptı. Farklı düşündüğümüz noktalar vardı ama Turgut Özal’a da Allah’tan rahmet diliyor, anıyorum” şeklinde konuştu.

Kayısı üreticisinin haklarını savunacaklarını belirten Özel, şunları söyledi: “Kayısı denildiğinde akla Malatya geliyor ama her alanda olduğu gibi çiftçiye bir dokunup bin ah işitiyorsun. Kuru kayısı üreticide 140 ama alıp satan 370 lira kazanıyor. Mazot, ilaç, gübre, işçilik ikiye katladı ama geçen sene 100lira olan kayısı, 140 oldu. Markette fiyat ikiye katlıyor. Haksızlık, adaletsizlik buradadır. Günü geldi Tayyip Bey’in memleketinde çay, Trakya’da buğday mitingi yaptık. Maliyetini kurtarmayacak fiyatlara çiftçiye çalış diyorlar. Üzümde, fındıkta, çayda, kayısıda böyle. Buradan sesleniyorum; kayısının, Malatya’nın hakkını aramak için hep birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremine de atıfta bulunan Özel, şunları söyledi: “Barış Başkan’ın telefonuyla Malatya’daki durumu öğrendim. Arabaya bindim Malatya’ya geldim. Gördüğüm manzara korkunçtu. Veli Ağbaba’yı bir ateşin başında gördüm. Güneş doğru Malatya’nın halini gördüm, inanamadım. Doğanşehir’e gittim, Viranşehir olduğunu gördüm. O günden sonra 3 ay parti olarak 11 ilde olduk. Biz gittik, Veli Ağbaba Malatya’dan hiç ayrılmadı. Malatyalıların yanındaydı. En zor günde partimize yakışır tutum sergilediler" dedi.

Özel, Malatya'da konut sorununun hala varlığını sürdürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi: “Malatya’da 103 bin konut yapacaklarını söylediler 7 bin 881 konut verdiler. Bir yılda sorunu çözeceklerini söyleyenler Malatya’da 1,5 yılda 100 kişiden 93’ sokakta. Barınma sorunu en büyük sorun. Orta hasarlıların yıkılacağını söylediler, herkes kapısını penceresini satıp kendisine katık yaptı, şimdi yıkılmayacağını söylüyorlar. Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Bu ay son kez kira yardımı yapıyorlar. Türkiye’nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım. Sana depremzedeyi ezdirmeyiz. “Para bulamıyoruz” diyor. Parayı nereden bulacaklarını göstereceğiz. 22 yıllık AKP iktidarının yanlışına doğru diyecek halimiz yok. Doğrusunu biliyoruz. Bir yandan kira yardımına, emekliye, asgari ücretliye “Para yok” diyor. Çaya ve buğdaya verdiği para ortada. Para var. Biz “Vergide adalet” diyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir