Yalçın Karatepe: Akademik Kökenli Siyasetçi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı

Yalçın Karatepe: Akademik Kökenli Siyasetçi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı
Yalçın Karatepe, akademik kariyerine Ankara Üniversitesi'nde başladı ve New Orleans Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşları ve asgari ücret üzerinden eleştirdiği hükümetin, kaynağı nereden bulacakları ve nasıl finanse edecekleri konusunda yaptıkları çalışmaları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ileteceklerini ifade etmişti. Bu çerçevede CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Bakan Şimşek ile bir araya gelecek.

Yalçın Karatepe, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılacak görüşmede yer alacak. Karatepe'nin biyografisi ve kariyeri detaylı olarak incelenmektedir.

Yalçın Karatepe, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) İktisat Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini ise burslu olarak gittiği New Orleans Üniversitesi'nde aldı.

Halen öğretim üyesi olarak çalıştığı Mülkiye'de 2012-2015 yılları arasında Fakülte dekanlığı görevini üstlendi.

Akademik yayınlarının yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında çeşitli gazete ve dergilerde Türkiye siyaseti ve ekonomisi üzerine yazıları yayımlandı. Düzenli olarak köşe yazıları kaleme almaya devam ediyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Finans Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı ve başkanlık gibi pozisyonlarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultay'ında Parti Meclisi Üyeliğine seçildi ve sonrasında yapılan görevlendirmeyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir