Özgür Özel: Malatya'da Depremzedelerin Yaşadığı Sorunları Değerlendirdi

Özgür Özel: Malatya'da Depremzedelerin Yaşadığı Sorunları Değerlendirdi
Özel, Malatya'da depremzedelerin yaşadığı sorunları vurgulayarak, çadır ve konteynerlerde yaşayanların sayısının hâlâ yüksek olduğunu belirtti.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra iktidarın bir yılda 650 bin konut vaat ettiğini ve seçmenlerden destek istediğini belirtti.

Hafta sonu Malatya'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Özel, Malatya'da teslim edilen evlerin ortalamasının yüzde 6,7 olduğunu ifade etti. Depremzedelerin yüzde 94'ünün hala çadır ve konteynerlerde yaşadığını belirten Özgür Özel şunları söyledi: “Depremin ardından Türkiye’ye bir yılda 650 bin konut sözü verenler neredeyse bir buçuk yıl oluyor 79 bin konut yaptılar. Yani bir yılda konutlar elinizde diye oy alanlar bu sözün yüzde 12’sini tuttular, çok önemli bir kısmı köy evleridir. Malatya’da rakama gelince, Malatya’daki ortalama yüzde 6,7. Yani Malatya’ya gidiyorsunuz, depremde evini kaybeden 100 kişiden 94’ünü sokakta, çadırda ve konteynerde görüyorsunuz. Bu sıcakta çadırdalar, konteynerdeler ve sağlık sorunları ve psikolojik sorunlarla karşı karşıyalar.” dedi.

Özel, Malatya'da depremzedelerin karşılaştığı zorluklara da değinerek, “6 Şubat depreminin üzerinden 16 ay geçti. Malatya'da konteyner kentleri gördüm. İlçelerde 16 ay geçmesine rağmen Malatya'da kimsenin yüzünün gülmediğini söylemeliyim. 650 bin konut sözü verenler bundan oy alanlar sadece 75 bini konutu bitirebildiler. Malatya'da evini kaybeden 100 kişiden 94'ü sıcakta, çadırda ya da konteynerdeler. “Her ay 25-20 bin konut teslim edeceğiz” diyenler tüm şehirlerde 2 bin 500-3 bin ev teslim edebilmişlerdir. Biz onlar söz verirken bunun mümkün olmadığını söylemiştik. İşin kötüsü bu ay kira yardımı da bitiyor. Aldığımız bilgi, kira yardımını uzatmayı düşünmedikleri. Depremzedeler bilsin ki, karıncanın arkadaşı vardır; o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. İnsanlar evlerinin kapılarını, penceresini söktü. Şimdi orta hasarlı evleri güçlendireceklerini söylüyorlar. Ortada ciddi bir plansızlık da var” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir