Özal ve Fendoğlu için Unutulmaz Mesaj

Özal ve Fendoğlu için Unutulmaz Mesaj
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan'da kaybettiğimiz 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu için bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan'ın sadece Malatya için değil, aynı zamanda Türkiye tarihi açısından da önemli bir gün olduğunu belirterek, “17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilmiştir. 12 Eylül’e giden yolda toplumsal bir kaos yaratma niyetinde olan karanlık odakların hedefi sadece Hamido Ailesi değil aynı zamanda tüm Malatya halkı olmuştur” dedi.

Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan 1993 tarihinde, Hamido'nun ölümünden 15 yıl sonra, Malatya'nın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biri olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının yaşandığını hatırlatarak, “Türkiye’nin siyasetine uzun yıllar yön vermiş, kendisine özgün düşünceleri ve aldığı ekonomik kararlarla konuşulmaya devam eden, Malatya sevdalısı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Malatyalılar için halen çok önemli bir değer olmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ağbaba mesajının son bölümünde “Ölüm yıldönümlerinde Hamit Fendoğlu ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir