Malatya'da Meydana Gelen 4,3 Büyüklüğündeki Deprem Korku Saldı

Malatya'da Meydana Gelen 4,3 Büyüklüğündeki Deprem Korku Saldı
Malatya’da gerçekleşen 4,3 büyüklüğündeki deprem kısa süreli endişeye yol açarken, herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı bildirildi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, depremde kurumlara ulaşan herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını ifade etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının web sitesinde belirtilene göre, epicentri Battalgazi ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı.

Depremin derinliğinin 9,28 kilometre olduğu tespit edildi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Battalgazi ilçemizde yaşanılan 4,3 büyüklüğündeki depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşerilerimize geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Battalgazi’de yaşanan 4,3 büyüklüğündeki deprem hakkındaki açıklamasında; “ Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde 2020 Elazığ-Sivrice 6,8 depremi ve daha güneyde 2023 Maraş 7,8 depremleri yaşanmıştır. Temblor (2023)'a göre bağımsız bu iki deprem kırığı arasında kalan halen kırılmayan 50 kilometrelik bir alan var. M 4,3 bu depremlerin artçısıdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir