İkinci Viyadük Projesi Gündemde

İkinci Viyadük Projesi Gündemde
Malatya'da artan talebe cevap veremeyen Turgut Özal (Beylerderesi) viyadüğünün yanına ikinci bir viyadüğün yapılması için görüşmeler devam ediyor.

Malatya'da büyük ölçüde organize sanayi bölgesinin yükünü çeken ve şehirlerarası trafik akışında önemli bir rol oynayan Beylerderesi (Turgut Özal) Viyadüğü'ne alternatif bir yolun yapılması için proje çalışmaları başlatıldı.

2006 yılında ihale edilen ve 40 milyon liranın üzerinde bir maliyetle tamamlanarak 2011 yılında trafiğe açılan Beylerderesi Viyadüğü, açıldığı günlerde "köprünün iki ucunun birleştiği noktada 40 santimlik kot farkının oluştuğu", sağlam inşa edilmediği, kalitesiz malzeme kullanıldığı ve sağlıklı denetim yapılmadığı eleştirileri ve iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Açıldıktan bir yıl sonra 2012 yılı Kasım ayında dilatasyon derzinde meydana gelen kırılma üzerine Malatya'da büyük bir endişe yaşandı ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Köprünün derz demirinde kırılma meydana geldiğini, viyadüğün genelinde bir sorun bulunmadığını" belirterek, Malatya'da gereksiz bir panik ortamı oluşturulduğunu ifade etmişlerdi. Köprü 1-5 Temmuz 2018 tarihlerinde bakıma alınmış, bu nedenle de trafik akışı eski Malatya-Elazığ Devlet yolundan (eski Beylerderesi yolu) sağlanmıştı.

Malatya'daki yoğun trafik ve sık yaşanan kazaların çözümü için önemli bir adım atıldı. Özellikle İkizce bölgesine yapılan binlerce deprem konutu inşaatının ardından artacak trafik sorunlarını öngörmek amacıyla viyadük alternatif bir köprüyle değiştirilecek.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ankara'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya gelerek bu konuyu görüştü. Şehirde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Er, ikinci viyadük projesiyle ilgili de Bakan Uraloğlu'ndan görüş aldı.

Er, gerçekleştirdiği ziyaret ve görüşmeyle ilgili “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’ndan kısa vadede çevre yolunun asfalt ve çevre düzenlemelerinin yapılacağı sözünü aldık. Orta vadede ise çevre yoluna kavşak düzenlemeleri ve Beylerderesi üzerindeki 2. Viyadük projesinin tamamlanması gibi konuları görüştük. Ayrıca Kuzey çevre yolunun yapılacağı etaplar hakkında da fikir alışverişinde bulunduk” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir