Yeşilyurt Belediyesi'ne Ait Dükkanlar Yıkılacak!

Yeşilyurt Belediyesi'ne Ait Dükkanlar Yıkılacak!
Malatya'da kentsel dönüşüm kapsamında rezerv yapı alanına boşaltma talebi geldi; Bostanbaşı Muhtarlığı, Yeşilyurt Belediyesi'ne ait dükkanların yıkılacağını duyurdu.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan Malatya'nın Bostanbaşı Mahallesi'ne TOKİ müdahale etti. Yüksek maliyetli yerinde dönüşümün altından kalkamayan daire sahipleri, çözümü TOKİ'de aradı. Bostanbaşı Mahallesi Muhtarı Faik Özbay, mahalle sakinlerinin taleplerini sık sık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na iletmesi sonucunda Bostanbaşı'nda bazı siteler rezerv alanı olarak belirlendi ve Emlak Konut tarafından yapımı sağlandı. Bu karar, mahalle sakinlerini memnun ederken; rezerv alanı içindeki dükkanlara tahliye ve ardından yıkım izni verildi.

Rezerv Yapı Alanına Boşaltma Talebi

Geçtiğimiz günlerde Bostanbaşı Mahallesi Muhtarlığı'na Malatya Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, rezerv yapı alanı içerisinde bulunan binaların boşaltılması talep edildi.

Bostanbaşı Mahallesi'nde 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden güven tazeleyen muhtar Faik Özbay, boşaltılması istenen yer hakkında bilgi verdi. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yapılacak tahliye için 15 günlük bir süre verildiğini aktaran Özbay, söz konusu boşaltmanın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi Akkent Sokak'ta bulunan Yeşilyurt Belediyesi'ne ait dükkanlar olduğunu belirtti. Özbay, bu dükkanların eczane, berber, kuaför, bakkal gibi işletmeler olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir