Ağbaba Tekrar Hasar Tespiti Yapılmasını İstedi

Ağbaba Tekrar Hasar Tespiti Yapılmasını İstedi
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2023 Mayıs ayından bu yana meydana gelen yüzlerce irili ufaklı depremin ardından Malatya'da yeniden hasar tespiti yapılması gerektiğini ifade etti.

Ağbaba, "25 Ocak’ta Battalgazi merkezli 5,2 şiddetindeki depremin ardından Malatya bir kez daha deprem gerçeğiyle yüz yüze geldi. Deprem, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi çevre illerden de hissedildi. Saatlerce evlerine giremeyen, sokakta ve sosyal tesislerde bekleyen Malatyalılar büyük panik yaşadı" dedi.

“DEPREMLER YENİ HASARLARA YOL AÇTI MI?”

Milletvekili Ağbaba, açıklamasında şunları kaydetti:

“Geçen yıl 6 Şubat depremlerinin ardından 10 Ağustos'ta 5.3, 24 Ağustos'ta 5.0, 23 Kasım’da 5.2 ve 4.7, 1 Aralık'ta 4.8, 25 Ocak’ta ise 5.2 büyüklüklerinde olmak üzere yüzlerce artçı depremler meydana geldi. Ancak Malatya'da Mayıs 2023'ten beri yeni bir hasar tespit çalışması yapılmadı. Hafif ve orta hasarlı binaların son durumu nedir? Depremler binalarda yeni hasara yol açtı mı, bilinmiyor”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından geçmiş dönemlerde talep eden vatandaşların evlerinde sınırlı sayıda inceleme yapıldığını belirten Ağbaba,

“Battalgazi merkezli 5.2 şiddetindeki son depremle birlikte Malatya'da hasar tespit çalışmasının tekrar ve Malatya genelini kapsayacak şekilde yapılması, üst üste meydana gelen depremlerin yarattığı olumsuz bir durum varsa kamuoyuna açıklanması gerekmektedir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir