Yurt İçi Seçmen Kütüğü Askıya Asılıyor

Yurt İçi Seçmen Kütüğü Askıya Asılıyor
Yurt İçi Seçmen Kütüğü'nün güncellenmesine dair usul ve esasları belirleyen genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri bugün saat 17.00 itibarıyla ilan edilecek.

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimi için Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri 4 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'da ilan edilecek, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'da ise kaldırılacaktır.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Yurt İçi Seçmen Kütüğü'nün güncellenmesine dair usul ve esasları belirleyen genelge, birkaç gün önce Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Söz konusu genelgeye göre, 1 Ocak tarihinden itibaren başlayan seçim takvimine göre Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri 4 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'da ilan edilecek ve 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'da kaldırılacaktır.

Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü tarafından, 1 Ocak 2024 tarihinden önce, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak olan ve oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak olan Türk vatandaşlarına ait bilgiler elektronik ortamda toplanacaktır.

Adres kayıt sisteminde görünmeyen seçmenler, adresleri kapatıldığı için, en son geçerli adres bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınarak seçmen kütüğüne kaydedilecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir