Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu Öğrencileri Bir Yaz Gecesi Rüyası'nda Büyük Başarı Kazandı

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu Öğrencileri Bir Yaz Gecesi Rüyası'nda Büyük Başarı Kazandı
Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu'nun 2023-2024 dönemi öğrencileri, Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunuyla izleyicilerden büyük alkış aldı; performansları, Başkan Yardımcıları tarafından övgüyle karşılandı.

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu'nun 2023-2024 dönemi öğrencileri, İngiliz yazar William Shakespeare'in en popüler ve en çok sahnelenen oyunlarından biri olan "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nı seyircilerle buluşturdu. Bu oyun, Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Kübra Tüzgün tarafından adapte edildi ve Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak sergilendi. İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği oyun, insanın içsel duygusal karmaşasını düş ve gerçeklik arasında sürekli değişen bir atmosferde gösterdi.

Ana teması aşk ve evlilik olan oyun, Antik Yunanistan’da bir düğün şenliğinde geçiyor. Karmaşık ilişkiler aracılığıyla aşk ve evliliğin komik yönlerine vurgu yapılan "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nda, karşılıklı sevginin önüne geçmeye çalışan engellerin ne kadar geçici olduğu sorusu ele alınıyor. Oyun, eğlenceli bir dille aşkın kalıcılığını ve tüm zorlukların üstesinden gelme gücünü izleyicilere aktarırken, gerçeklikle hayal arasında gidip gelen öğelerle ve mitolojik unsurlarla zenginleştirilmiş bir atmosfer sunuyor.

tiyatro1.webp

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu'nun 2023-2024 dönemi öğrencileri, bir yıl süren hazırlık sürecinin ardından sahneledikleri ilk oyunları "Bir Yaz Gecesi Rüyası" ile izleyicilerin karşısına çıktı. Genç tiyatrocular, performanslarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Bursalıların ilgi gösterdiği bu tiyatro oyununu izleyenler arasında Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcıları Mutlu Esendemir, İbrahim Emre Tornaoğlu ve Hüseyin Eren Hersan da bulunuyordu. Oyunun ardından başkan yardımcıları, genç tiyatroculara teşekkür sertifikalarını takdim etti ve ortaya koydukları muhteşem performans için onları tebrik ederek sanat hayatlarında başarılar diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir