Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi Darende'de Temeli Atıldı

Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi Darende'de Temeli Atıldı
Darende ilçesinde bulunan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temelini törenle attı; bu proje kültürel mirasımıza önemli bir katkı sağlayacak.

Zaviye Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan, vakfın değerli eserlerine bir yenisi daha eklediğini ifade ederek, teşekkürlerini iletti.

Kaymakam Şeref Gülyer ise müze ile kütüphanenin gençler ve öğrenciler başta olmak üzere her kesime hitap edeceğini belirtti.

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt da çocukların bu mekânda ruhani atmosferi hissedeceklerini ifade ederek, "Düşünür Hulusi Efendi, hayatını hayır işlerine vakfetti. Yapmış olduğu hastane ve okul gibi sayısız hizmetlerle geride çok güzel eserler bıraktı. Şimdi aynı bakış açısıyla hizmetleri çok daha ileri taşıyan kıymetli evladı Hamid Hamideddin Ateş Bey, ülkemize hizmet etmenin aşkı ve gayreti içerisinde." diyerek konuştu.

Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Demir de başlattıkları proje için bir hayalin gerçekleştiğini belirterek, "Bu kıymetli eser tamamlandığında Hulusi Efendi'nin şahsi kütüphanesinde bulunan nadir yazma kitaplar dahil olmak üzere çok kıymetli eserlerin sergileneceği bölgenin en özel müzesi olacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dua ile inşası planlanan Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temeli atıldı. Müze ve kütüphane, 9 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve 3 katlı olarak tasarlanmıştır. Yapı içinde minyatür, hat, ebru ve deri işlemeciliği için pratik atölyeler de bulunacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir