Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Devam Ediyor

Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Devam Ediyor
Festivalin Malatya merkezindeki günü hâlâ belirsizliğini koruyor, ancak Arguvan Belediyesi etkinlik için hazırlıklarını sürdürüyor.

Arguvan Belediyesi tarafından il dışındaki Arguvan dernekleriyle birlikte düzenlenen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali için geri sayım başladı. 27-28 Temmuz tarihlerinde Arguvan'da düzenlenecek olan festivalin bir bölümü ise Malatya merkezde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Arguvan Türkü Festivali hakkında konuşan Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, “Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin bu yıl 16’ncısını düzenleyeceğiz. Festivalin tarihini 27-28 Temmuz olarak planlıyoruz” diyerek konuştu.

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, festivalin ilk kez 2003 yılında düzenlendiğini hatırlatarak şunları kaydetti: “Festivalin ilk başlangıcında bende görev almıştım. Şimdi Arguvan Belediye Başkanı olarak festivalin organizasyonunda yer alacağım. Festivali İstanbul, Ankara ve diğer illerde bulunan dernek ve vakıflarımızla organize bir şekilde yapacağız. Sanatçılarımızın büyük bir bölümü ve yapacağımız paneller belirlendi” dedi.

Eren, bu yılki Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nde Sabahat Akkiraz ve Tolga Sağ gibi ünlü sanatçıların yanı sıra sahne alacak diğer sanatçılar hakkında şu bilgileri paylaştı: “Sinan Güngör, Malatya’dan Eymen Fırat, Yılmaz Çelik, Müslüm ve Mustafa Eke, Çiğdem Elmas sahne alacak. Yerel sanatçılarımız var. Grup Arguvan, Turan Yalçınkaya ve Alican Yaylagül gibi yerel sanatçılarımızı da harmanladığımız Türkçe, Kürtçe müzik olacak. Bunun yanında yabancı sanatçılar Nevid Müsmin birinci gün çıkacak, ikincisi günde Cafe Aman-Stelyo Berber Yunan ekibi var. Uluslararası olduğu için böyle bir harmanlama oldu” ifadelerini kullandı.

Festivalde panellerin de düzenleneceğini belirten Eren, “Madencilik ve iklim üzerine bir panelimiz olacak. Prof. Dr. Cemalettin Küçük ve Arguvanlı Prof. Dr. Hasan Tatlı var. İkinci gün Nebil Özgentürk’ün Nazım Hikmet Belgeseli olacak. Bunun yanında çok büyük bir değerimiz olan Ali Ekber Gülbaş’ın anıt mezarının açılışını yapacağız” şeklinde konuştu.

Eren, festivalle ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, “Yakında İstanbul’a giderek bir sponsorluk görüşmesi yapacağız. Ekonomik boyutu biraz yüksek bir festival olacak çünkü maliyeler yüksek ama Arguvanlılarla birlikte bunu aşacağız. Güzel bir festival olacak, Arguvanlılar kaynaşacak. Türkü severler bir arada olacak. Malatya ve diğer illerden gelenlerle coşkulu bir festival olacağın düşünüyorum” dedi.

Festivalin Malatya merkezinde yapılacağı günün henüz kesinleşmediğini ifade eden Eren, “Daha netleşmedi o. Pazartesi günü Malatya’da yapmayı planlıyoruz ama onu da komiteyle birlikte netleştireceğiz. Daha öncede açıklamıştık; buradaki amaç CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın depremzedelere bir moral olsun, Arguvan’a gelemeyenlerin orada buluşması düşüncesi vardı. Komite onu değerlendiriyor. O konu netleşmedi ama 27-28 Temmuz’da Arguvan’daki netleşti, çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir