Levent Vadisi: Jeomorfolojiden Sanata Estetiğin İzinde

Levent Vadisi: Jeomorfolojiden Sanata Estetiğin İzinde
Uzmanlar, Levent Vadisi'nin jeolojik ve coğrafi özellikleriyle birlikte arkeolojik önemini, florasını ve faunasını incelerken estetik ve sanatsal yönlerine de değindi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Göğebakan başkanlığında yürütülen proje kapsamında, Levent Vadisi Jeoparkı'na Doğa ve Estetik Eğitimleri'nin ikincisi düzenlendi.

İki gün boyunca devam eden Doğa ve Estetik Eğitimleri, Plastik Sanatlar Topluluğu ve Levent Vadisi Jeopark Topluluğu öğrencileriyle birlikte düzenlendi.

vadi.jpg

Sahada yapılan eğitimlerde İnönü Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Yüksel Göğebakan, Prof. Dr. Zeki Boyraz, Doç. Dr. Sevgi Dönmez, Öğr. Gör. Levent İskenderoğlu, Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Aytaç, İstanbul Üniversitesi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Güngör ile Arş. Gör. Dr. Direnç Azaz’ın yanı sıra Uzman Birol Bayram Güngör, Araştırmacı Fatih Mehmet Çubuk ve Araştırmacı Kemal Kurt da katıldı.

Levent Vadisi'nin olağanüstü jeomorfolojisi ve estetik zenginliğini keşfetmeyi amaçlayan uzmanlar, vadideki jeolojik, jeomorfolojik ve coğrafi özelliklerin yanı sıra arkeolojik ve sanat tarihi açısından önemini, florasını ve faunasını, estetik ve sanatsal yönlerini detaylı bir şekilde açıkladılar.

levent-vadisi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir