Milletvekili Ölmeztoprak ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider Arasındaki Kritik Görüşme

Milletvekili Ölmeztoprak ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider Arasındaki Kritik Görüşme
Milletvekili Ölmeztoprak, çevre konularında hassas olan Bakan Yardımcısı Gizligider'le ekolojik denge ve korunması gereken konuları görüştüler.

Ölmeztoprak, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'i ziyaret etti. Malatya'daki faaliyetler ve planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Milletvekili Ölmeztoprak, görüşme hakkında yaptığı açıklamada, “Malatya'mız özelinde faaliyet gösteren sulama birliklerimizin görev, yetki, sorumlulukları, işleyişleri ve her ne kadar DSİ dışında bir denk bütçe ile çalışsalar da finansman konusunda neler yapılabileceği ve ÇKS'ye kayıtlı çiftçilerimizin sulama ücretleri, bu ücretler bazında neler yapılabileceğini istişare ettik. İnşallah bu noktada sulama sezonuna güzel haberlerle döneceğiz. İlçelerimizden yapımı devam eden deprem hasar onarım ve rehabilitasyon çalışmalarının işleyişine hız kazandırılması, yapım-içerik ve finansman ve teçhizat konusunda atılması gereken adımları konuştuk” ifadelerini kullandı.

Deprem konutlarının inşaatının devam ettiği Yeşilyurt İkizce bölgesinde içme suyu hattıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ölmeztoprak, “Malatya Yeşilyurt İkizce TOKİ Deprem Konutları İçmesuyu İsale Hattı için AFAD ve DSİ iş birliğiyle ödenek tahsis edildi” şeklinde konuştu.

akcadag.webp

"Malatya'da depremin etkisiyle zarar gören sulama kanallarının yenilenmesi çalışmalarının devam ettiğini" söyleyen Ölmeztoprak, şu bilgileri paylaştı:“Yaklaşık 700 milyon TL maliyetli iş kapsamında; Akçadağ Sulama Sahasında 11 bin 500 metre kanal yenileme, 4 adet çelik sifon yenileme çalışması yapılacak. Sultansuyu Sulama Sahasında 11 bin 500 metre kanal yenileme çalışması olacak. Battalgazi Sulama Sahasında 5 bin 300 metre kanal yenileme çalışması yapılacak. Doğanşehir Erkenek Sulama Sahasında 4 bin 400 metre kanal yenileme çalışması gerçekleştirilecek. Hekimhan Güzelyurt Sulama Sahasında 5 bin 600 metre kanal yenileme ve 40 adet sanat yapısı yapılacak.” dedi.

Milletvekili Ölmeztoprak, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile çevre konularına olan duyarlılığı nedeniyle ekolojik denge ve bu dengenin korunmasına yönelik bazı konuları görüştüklerini belirterek şunları paylaştı:“Argiope lobata türünde dünyanın en zehirli örümceğinin ve dev yılanların görünmesini konu alan haberleri de inceleyerek bölgemizde ve Malatya'mızda alınması gereken önlem ve yapılması gerekenler üzerinde durduk. Malatya'mızda kırsal bir mahallede antrenman yaparken yılan tarafından ısırılan 24 yaşındaki milli boksör Rabia Topuz'un hastane sürecini de konuştuk. Bu noktada fiilen sahada alınması gereken tedbirleri hem de kanuni altyapı bazında devam eden çalışmalar eklenmesi gereken hususları yine detaylıca istişare ettik. Atılacak somut adımlar yakın bir süreçte sahamızda olacak. Bakan yardımcımıza Malatya'mız özelinde yapılan tüm bu çalışmalarda verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir