Hüseyin Can Güner, Malatya'yı Ziyaret Ederek Depremzedelere Destek Sözü Verdi

Hüseyin Can Güner, Malatya'yı Ziyaret Ederek Depremzedelere Destek Sözü Verdi
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Kurban Bayramı nedeniyle Malatya'yı ziyaret etti ve CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'ı ziyaret etti. Güner, 6 Şubat depremlerinin etkilediği ilçelerin yeniden inşası için destek sözü verdi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP Malatya İl Başkanlığı'nda Barış Yıldız tarafından karşılandı ve partililerle birebir bayramlaştı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez Malatya'ya gelen Güner, burada yaptığı konuşmada bayramı doğum yerinde geçirme kararı aldığını ve bu durumdan mutlu olduğunu ifade etti.

Güner şöyle devam etti:

“Bu bayram vesilesiyle bugün il başkanlığımızı ziyaret ediyoruz. Aynı zamanda Doğanşehir ve Yazıhan Belediyelerimizin ziyareti de programımızdaydı. Tabii bunların önemi var. Şöyle, uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nde olmayan belediyelerimizdi. 31 Mart seçimleriyle birlikte uzun bir aradan sonra partimiz hem Türkiye’de hem de Malatya’da önemli bir başarı elde etti ve belediye sayılarımız arttı. Dolayısıyla aramıza yeni katılan belediyelerimizi de ziyaret ederek başlamak istedim programımıza. Önümüzdeki günlerde yine bayram süresince diğer belediye başkanlarımızı hem görevlerinde hayırlı olması için dileklerimizi sunacağız hem de bayramlarını kutlayacağız. Bugünün programında da şu anda il başkanlığımızı ziyaret ediyoruz. Barış başkanımız gençlik kollarından beri birlikte mücadele içinde olduğumuz, hukukumuzun olduğu bir il başkanımız. Ben de bu kültürden yetişmiş belediye başkanı olarak 30’lu yaşlarda Ankara’da cumhuriyetimizin başkenti Ankara’nın kalbi Çankaya’da Belediye Başkanlığı görevine seçilmiş oldum ve Malatya’da hem belediyelerimizde dayanışma içerisinde olacağız hem de gençlik örgütünden gelen bir il başkanımız olduğu için Malatya’nın geneliyle dayanışma içerisinde olacağız. Hem de özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından ayağa kaldırılması gereken ilçelerimiz var, mahallelerimiz var. Bu anlamda kentler arası dayanışma da çok önemli. Çankaya, depremin hemen ardından deprem bölgesinde yardım eli uzatan bir belediyeydi. Bugünde aynı anlayışla biz desteğimizi dayanışma duygularımızı artırarak devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimizin Ankara’da bir kapısı var diyoruz, tüm belediye başkanlarımızın bir makamı var. Aynı şekilde onlarda bugün beni çok büyük bir misafirperverlikle ağırladılar. Ve tüm Belediye başkanlarımız adına ve bugün bu saatte ziyaret sebebiyle örgütümüz adına üyelerimiz a adına il başkanımıza teşekkür ediyorum. Malatya’daki seçim başarası açısından da ilçe ve belediyelerimizdeki artışla sembolize olan görünür hale gelen seçim başarısı sebebiyle il başkanımızı tüm örgütümüzü kapsayacak şekilde tebrik ediyor, kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Herkesin bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Yıldız: Tüm Malatya halkının gurur duyduğu bir şahsiyet
Güner'den sonra söz alan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ise şunları ekledi: “Şehrimiz zor bir dönemden geçiyor. En zor dönemde Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, şehrimizin yanındaydı. Bizler için Malatya’da kazandığımız 5 belediyeyi büyütmek temel asil görevimizden biri. Bugün yerel seçimden sonra ilk defa bir dışardan gelen bir belediye başkanımızı ağırlıyoruz. Belediye başkanımız tüm Malatya kamuoyunun bildiği bir isim. Hüseyin Can Güner, Çankaya Belediye Başkanımız Malatyalı. Malatyalı partililerinden biri. Bizim için ayrı önemi de. Tabi Cumhuriyet Halk Partisi, asırlık ulu bir çınar ama onun gençlik kollarından yetişen filizleri var. O da onlardan biri. Çankaya Türkiye’nin en büyük belediyelerinden biri. Kurumsal hafızasıyla, gücüyle beraber partimizin Malatya’da kazanılan beş belediyenin yanında olacağına inanıyoruz. Kendisini ağırlamak bizim için büyük bir şeref. Kendisi tüm Malatya’nın guru duyduğu bir isim.” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir