CHP Milletvekili Ağbaba'dan Tütün Yasaklarına Eleştiri

CHP Milletvekili Ağbaba'dan Tütün Yasaklarına Eleştiri
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tütün yasağına karşı çiftçilerin yanında dururken, AK Parti'nin politikalarını sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti'yi tütün yasağı konusunda eleştirerek, iktidarın "ekmesi serbest, satması yasak" politikasını Meclis'te sorgulayacağını ifade etti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, X (Twitter) hesabından paylaştığı videoda Malatya ve Adıyaman çiftçilerinin önemli geçim kaynağı olan tütün konusundaki endişelerini dile getirdi. Ağbaba, AK Parti'yi sert bir dille eleştirirken,“AK Parti iktidarının depremin vurmuş olduğu Malatya ve Adıyaman’dan adeta seçimden dolayı intikam alıyor. Adıyamanlı ve Malatyalı çiftçinin üretmiş olduğu tütünü otobüsle de götürse kendi aracıyla da götürse el koyuyor. Kargo’daki tütünlere el koyuyor. Maalesef adeta bir intikam alıyor. Kardeşim bu yerli ve milli tütünümüz. Adıyamanlı ne yapsın? Malatyalı ne yapsın? Uyuşturucu mu bu, esrar mı, eroin mi bu? İnsanların alın teriyle çoluğunu çocuğunu geçindirmeye çalıştığı bir ürün. Sen bunun ekmesini serbest bırakıyorsun, satmasını yasaklıyorsun. Böyle bir anlayışa da yuh diyoruz ve bunla ilgili de mecliste uğraşacağım. Adıyamanlılar merak etmesin, Adıyaman için Malatya için çalışacağım. Onlara sahip çıkmaya devam edeceğim. Amerikada’ki Coni’nin sigarası serbest, Adıyamanlı, Malatyalı Abuzer adayının üretmiş olduğu tütün yasak. Bununla mücadele edeceğim. Maalesef büyük bir intikam peşinde AKP hem Abdurrahman Tutdere’den hem Malatya’dan intikam almaya çalışıyor. Doğanşehir’den intikam almaya çalışıyor. Bunun için uğraşacağıma hem Malatyalılar, Doğanşehirliler, Adıyamanlılar bilsinler.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir