Av. Şenel'den Milliyetçilik Günü'nde Virüs ve Sadettin Benzetmesine Tepki

Av. Şenel'den Milliyetçilik Günü'nde Virüs ve Sadettin Benzetmesine Tepki
Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Malatya Milletvekili Aday Adayı Av. Veysel Taner Şenel, ''3 Mayıs 1944'te olduğu gibi bu gün de 'Milliyetçilik' fikrini bir virüs olarak kendince gören veya Milliyetçiliğe destek verenlere Sadettin benzetmesi yapan 1944 dönemi yönetici düşüncelerini hatırlatan talihsiz, anlamsız ve gereksiz beyanlar milletimizce kabullenilmemiştir.'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Malatya Milletvekili Aday Adayı Av. Veysel Taner Şenel, 3 Mayıs Milliyetçilik (Türkçülük) günü dolaysıyla basın açıklaması yaptı.

MHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Av. Veysel Taner Şenel, ''Yetmiş dört yıl önce, 3 Mayıs 1944’te Yüce Türk Milleti’nin örf ve adetlerine ve töresine sımsıkı bağlı olup  bu değerlerimizi gelecekte de yaşatma ülküsü etrafında birleşen Türk Milliyetçilerinin; günümüze kadar devam eden ve bizden sonra da devam edecek kutlu bir mücadelesinin başlangıcının yıl dönümündeyiz. Tüm ülküdaşlarımın ve Yüce Türk Milleti’nin; Türk milliyetçiliği düşünce tarihinde özel bir yeri olan Milliyetçiler Günü’nü kutluyorum. 

Yetmiş dört yıl önce Türk Milliyetçileri; dönemin idarecileri tarafından düşman bir fikir olarak görülen ve bastırılmaya çalışılan milliyetçilik düşüncesini savunmuşlar ve sırf Türk Milliyetçisi oldukları için işkencelere maruz kalmışlar ve tabutluklara atılmışlardır. Yapılan eziyet, işkence ve hatta ölümlere engel olabilmek için milliyetçi aydın gençler, 3 Mayıs 1944 tarihinde gösteri tertip etmişlerdir. Bu gösteride dönemin hükümeti ve yöneticileri yüksek sesle uyarılmış ve sorumlulukları ve yükümlülükleri demokratik bir ortamda kendilerine hatırlatılmıştır. Ancak; bu haklı ve demokratik gösteri ve tepkimiz dönemin hükûmeti tarafından kuvvet kullanılarak engellenmeye çalışılmıştır.

Milliyetçiliği savunan ve bu savunmalara karşı yapılan ölçüsüz kuvvet, millet şuurunu geri plana itmeye çalışan dönemin gelişmelerine karşı millî bir refleksin adı olmuştur. Bu millî refleks mahkemelerle, tabutluklarla, işkencelerle, zulümlerle bastırılmaya çalışılmış, ve fakat Türk Milliyetçileri fikirlerinden ve sevdalarından hiç vazgeçmemişlerdir. 

3 Mayıs 1944’te olduğu gibi bu gün de Milliyetçilik fikri ve sevdası her geçen gün büyüyerek devam etmektedir. 3 Mayıs 1944’te olduğu gibi bu gün de “Milliyetçilik” fikrini bir virüs olarak kendince gören veya Milliyetçiliğe destek verenlere Sadettin benzetmesi yapan 1944 dönemi yönetici düşüncelerini hatırlatan talihsiz, anlamsız ve gereksiz beyanlar milletimizce kabullenilmemiştir.

3 Mayıs 1944, Türk Milletine duyulan sevgiden kaynaklı milli bir şuurdur. Türk Milletinin yılmaz savunucusu ve bekçileridir. Milliyetçiliğin fikri müktesebatından sahaya inmesi ve uygulandığı gündür.  

3 Mayıs 1944; Milliyetçilik ile demokrasinin birbirine tamamladığının ve tüm vesayetlere karşı milletin egemenliğinin savunulduğu gündür. Milliyetçilik ve demokrasi kaynağını milletten alan birbirinden ayrılmaz ve birbirini bütünleyen fikirlerdir. Milliyetçiliğin ve millî iradenin temelinde demokrasiye inanç ve millete güven bulunmaktadır.

Bu inançla, biz Türk Milliyetçileri hiçbir zaman milli iradeden başkasına dayanmadık ve varlık nedenimiz olan milli iradeyi hiçbir vesayet odağına devretmedik ve devretmeyeceğiz. 

3 Mayısın emaneti bugün bizimledir. Türk Milliyetçileri Türk Milletinin yılmaz bekçisi ve savunucuları olarak her daim milletimizin yanında saf tutacaktır.
Bu vesileyle Başbuğ’umuz merhum Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız başta olmak üzere, Nejdet Sançar, Zeki Velidi Togan, Hasan Ferit Cansever, İsmet Tümtürk, Hikmet Tanyu, Fethi Tevetoğlu, Mustafa Hakkı Akansel ve Hakk’ın rahmetine kavuşmuş büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir