AK Parti Malatya Adayları Açıklanıyor

AK Parti Malatya Adayları Açıklanıyor
AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının hafta sonu duyurulması bekleniyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday belirleme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, yerel seçimlere yönelik,

“Cumhurbaşkanımızın seçimlere hazırlık çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Adaylarımızın ilk kısmını bu pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde duyuracağız. Adaylarımızın bir kısmı bu pazar günü açıklanacak, büyükşehirleri ve şehirleri kapsayacak. Diğer adaylar ise 15 Ocak'ta Ankara'da seçim beyannamemizi açıklarken kamuoyuna duyurulacak. Cumhur İttifakı'nın büyük bir başarı elde etmesi için görüşmeler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti adaylarının bir bölümünün önümüzdeki hafta sonu İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde, diğerlerinin ise Ankara'da 15 Ocak'ta siyasi beyannameleri ile birlikte açıklanacağını aktardı.

Aday belirleme süreci hakkında konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu açıklamalarda bulundu:

“Teşkilatlarımızda temayül yoklamaları yapıldı. Cumhurbaşkanımız büyükşehirleri ve şehirleri toplayarak değerlendirmeler yaptı. Şu anda kamuoyu araştırmaları ve toplantıların sonuçları doğrultusunda adayların isimleri belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın bir kısmının ilk açıklamasını bu Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Diğer adaylar ise 15 Ocak'ta Ankara'da seçim beyannamemizi açıklarken duyurulacak. Cumhur İttifakı'nın büyük bir başarı elde etmesi için görüşmeler sürüyor” ifadelerini kullandı.

Çelik, yaptığı açıklamada, AK Parti adaylarının bir kısmının önümüzdeki hafta sonu İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde, diğerlerinin ise Ankara'da 15 Ocak'ta siyasi beyannameleri ile birlikte açıklanacağını belirtti.

Adayların belirlenmesine yönelik birkaç aşamalı bir yöntem izlediklerini vurgulayan Çelik, "İlk açıklama parçası içinde büyük şehirler ve şehirler. Kalan adaylar 15'inde açıklanacak. İlk bölümü bu Pazar günü açıklamış olacağız. Kalanları da Ankara'da 15 Ocak'ta beyanname toplantısıyla duyuracağız. Çalışmalar devam ediyor” dedi.

Bu arada, hafta sonu AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da açıklanması bekleniyor. Mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan ile eski milletvekili Öznur Çalık’ın isimleri öne çıkarken, Sami Er gibi sürpriz bir isim de kamuoyunda dikkat çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir