Sultansuyu Tarım İşletmesi'nden TİGEM'e Dev Safkan Arap Tay Satışı

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nden TİGEM'e Dev Safkan Arap Tay Satışı
TİGEM, Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen 73 baş safkan Arap koşu taylarının satışı, bugün saat 13.00'te Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacak.

Karacabey İşletmesinde düzenlenecek açık artırmada sunulacak olan Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen 73 baş koşu tayı yarın satılacak.

Safkan Arap atı yetiştiriciliğini Osmanlı’dan günümüze profesyonel bir yaklaşımla sürdüren, düzenli olarak tutulan kayıt ve soy kütükleriyle belgelenen genetik kaynak açısından dünyanın en köklü kuruluşu olan TİGEM’in, 2024 yılı safkan Arap koşu satışında ilk sırayı Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi aldı.

Bursa, Eskişehir ve Malatya'daki çiftliklerinde yetiştirdiği 1 ve 2 yaşında olan dişi ve erkek safkan Arap taylarını, her yıl olduğu gibi Karacabey Tarım İşletmesi ve İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenleyeceği müzayedelerle yetiştiricilerin önüne çıkarmaya hazırlanan TİGEM; ilk satışını bugün gerçekleştirecek. Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen toplam 73 baş koşu tayı, Karacabey İşletmesinde yapılacak açık artırmada sunulacak.

Söz konusu ilk müzayedede sunulacak safkanlar arasında; Onurkaan, Ayabakan, Turbo, Özgünhan, Ateştopu, Madrabaz, Berksoy, Sonalp, Baba Mevlüt, Özhaber, Yılmabaşar isimli önde gelen aygırların tayları yer alacak.

TİGEM, Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilmiş olan 73 baş safkan Arap koşu taylarının satışını, bugün saat 13.00'te Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü Atçılık tesislerinde Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda gerçekleştirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir