Vali Yazıcı, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Açılışında Vatandaşlara Önemini Vurguladı

Vali Yazıcı, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Açılışında Vatandaşlara Önemini Vurguladı
Vali Yazıcı, etkinlikte konuşarak vatandaşlara hayat boyu öğrenmenin önemini vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti.

Vali Ersin Yazıcı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri'nin açılış programına katıldı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Açılış programına; Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yazıhan Kaymakam Vekili Rabia Yurdakul Kaçmaz, Hekimhan Kaymakam Vekili İbrahim Cesur, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kursiyerler ve birçok vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinlikte söz alan Vali Yazıcı; “Asrın felaketinde en fazla mağdur olan illerin başında geliyoruz. Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla ve yaşlısıyla hep birlikte yaşamımızı devam ettirme mecburiyetindeyiz. Malatya’da bulunan tüm kurumlarımızın, her alanda hayatı normalleştirme adına ne yapabiliyorsa onun daha fazlasını yapmasını sağlamak temel arzumuzdur. Arzu ettiklerimizi yapma konusunda başta eğitim gelmektedir. Öncelikli olarak çocuklarımızı, sonrasında ise yetişkinlerimizi engellilerimizi, yaşama hazırlamak ve sosyalleşmesine vesile olmak adına Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından uzun yıllardır faaliyetler yapılmaktadır. Kadınlarımızın öğrenmek istediği herhangi bir sanatsal, eğitsel bir aktivite varsa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm imkanlarını sunmaya hazırız. Kadınlarımızın şevkini, heyecanını, arzu ve isteğini sanat eserine dökmesine vesile olan, öğreticilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir