Toz Fırtınası İçin Öneriler: Maske ve Su

Toz Fırtınası İçin Öneriler: Maske ve Su
Toz fırtınası sırasında dışarı çıkanlar için uzmanlar maske takmayı ve bol su içmeyi öneriyor, özellikle hassas gruplar evden çıkmamalı.

Malatya'da Kuzey Afrika kökenli toz taşınımı sebebiyle hava kalitesi düşüş gösterdi ve görüş mesafesi önemli ölçüde azaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine göre, toz bulutunun etkili olduğu Malatya'da atmosferin hava kalitesini etkileyen partikül madde oranları artış gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün metreküp başına 50 mikrogram olarak belirlediği partikül madde sınır değeri Malatya'da 100-150 mikrogram seviyesindeki "kritik" değerlere ulaştı. Bu durum, özellikle akciğer ve astım gibi hassas sağlık sorunları olan gruplar için ciddi bir risk oluşturuyor.

Toz taşınımından etkilenen Malatyalılar, azalan görüş mesafesi ve artan hava kirliliği nedeniyle zor zamanlar geçiriyorlar. Bazı insanların maske takarak tedbir aldığı gözlemlendi.

Uzmanlar, toz fırtınası sırasında hassas grupların dışarı çıkmamalarını öneriyorlar. Zorunlu durumlarda dışarı çıkmaları gerektiğinde ise mutlaka maske takmalarını ve bol su içmelerini tavsiye ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir