TİTCK, Tıbbi Ürün Tanıtımında Ünlü Kişileri Yasaklayacak

TİTCK, Tıbbi Ürün Tanıtımında Ünlü Kişileri Yasaklayacak
Sağlık Bakanlığı'na bağlı TİTCK, beşerî tıbbi ürünler ve özel tıbbi amaçlı gıdaların tanıtımında ünlü kişilerin yer almasını yasaklayan yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Türkiye Gazetesi'nde yayımlanan taslak çalışmaya göre, mevcut durumda hekimler, diş hekimleri ve eczacılara yapılabilen tanıtım ve dağıtılabilen ürünler, sadece özel tıbbi amaçlı gıdalarla sınırlı kalmak üzere diyetisyenlere de sunulabilecek.

Belirtilen meslek gruplarına yapılan ziyaretler artık elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek. Ürün tanıtım temsilcileri, bu meslek grupları dışındaki sağlık meslek mensuplarına herhangi bir ürün tanıtımı yapamayacak ve tanıtım malzemesi veremeyecek.

Ürün tanıtımlarında, ürün kullanımını gereksiz şekilde teşvik edecek veya beklenmedik riskli durumlara yol açabilecek yanıltıcı, abartılı ya da doğruluğu ispatlanmamış bilgilere yer verilmeyecek. İlgi çekici ancak ürünle doğrudan bağlantısı olmayan ifadeler ve görüntüler kullanılmayacak. Tanıtımlarda ünlü kişiler yer alamayacak ve sağlık mensupları izin almadan tanıtımlarda bulunamayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir