Yeşilyurt'ta Yakınca Mahallesinde Sit Alanı Tescil Edildi

Yeşilyurt'ta Yakınca Mahallesinde Sit Alanı Tescil Edildi
Yapılan incelemeler sonucunda, konut 2. grup korunması gereken taşınmazlar kategorisinde tescil edildi ve tapu kaydına ilgili ibare eklendi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yakınca mahallesindeki özel mülkiyet bir 2. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

resmi.webp

Yakınca Mahallesi'nde bulunan ve tapunun 1625 parselinde kayıtlı olan bir konut, özel mülkiyete ait bir taşınmaz üzerinde yer almaktadır. Tescil kararı, Malatya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yeşilyurt Kaymakamlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Sivas Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün görüşleri alındıktan sonra verilmiştir.

resmi1.webp

Yapılan incelemeler neticesinde, konutun 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 6. maddesi ve 13/03/2012 tarihli ve 28232 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmelik" kapsamında taşınmaz kültür varlığı özellikleri taşıdığı tespit edilmiştir. Bu sebeple, konut 2. grup korunması gereken taşınmazlar kategorisinde tescil edilmiş ve tapu kütüğünün ilgili bölümüne "II Grup Korunması Gerekli Taşınmaz" ibaresi eklenmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir