Prof. Dr. Cafer Özkul Köyünde Üniversite Öğrencileri ve Yerel Halkla Buluştu

Prof. Dr. Cafer Özkul Köyünde Üniversite Öğrencileri ve Yerel Halkla Buluştu
Fransa'nın Rouen Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, doğduğu köydeki üniversite öğrencileri ve yerel halkla buluşarak değerli tavsiyelerde bulundu.

Özkul, Hekimhan ilçesinde, Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Öğrenci ve yerel halkla birlikte Kocaözü İlkokulu'nda buluşan Özkul, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde üniversite eğitimine başladığını belirtti.

İki ay sonra yurt dışında yüksek lisans bursunu kazanarak tıp eğitimini bırakıp Fransa'ya giden Özkul, başlangıçta Elektrik Yüksek Mühendisi olarak çalıştı ve daha sonra 1980 yılında Fizik bilimlerinde optik alanında doktorasını tamamladı.

Cafer Özkul, Fransa'da bölüm başkanlıkları, araştırma merkezleri kurucu başkanlıkları ve rektör yardımcılığı gibi görevlerin ardından 2007 yılında Rouen Üniversitesi'nde rektörlük seçimini kazandığını belirtti.

Birinci rektörlük dönemindeki başarılarının ikinci kez rektör olarak seçilmesine yol açtığını belirten Özkul, şu şekilde konuştu: "Doğduğum köyde eski zamanda hayat şartları şimdiki gibi değildi. O dönemler okul hayatı şu an ki döneme göre daha da zordu. Sınıflarımız sobalıydı ve sobayı biz yakıp eğitime devam ediyorduk. Zor şartlara rağmen ben ilk ve ortaokul eğitimimi tamamladım ve başarılı olmak için çalışmalara başladım. O dönemki şartları zorluk olarak görmedim hep çalıştım, şimdi imkanlar daha güzel siz de başarabilirsiniz. O zamanlar tek çareniz okumaktı ve biz sadece bu yoldan gitmek istiyorduk. Hem köyde çalışıp hem de okul hayatımızı bir arada götürüyorduk. Sizlere tavsiyem, bilim neredeyse siz de onu takip edin. Çalışmaktan asla vazgeçmeyin ve ısrarcı olun." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin zor zamanlarda hiçbir zaman çalışmayı bırakmamaları gerektiğini vurgulayan Özkul, şunları söyledi: "Küçükken yaptığınız işler daha sonra anı olarak hayatınıza yön veriyor. Şimdi size zor gelen zamanları ileride gülerek hatırlayacaksınız. O yüzden hem bugünün kıymetini hem de gelecekte ne yapacağınıza dair çalışmaları asla ertelemeyin. Köy de olsa şehir de olsa çalışmak isteyen için bir fark olmuyor. O yüzden eğitim sizlere asla zor gelmemeli. Yaşlanıncaya kadar okumayı ve eğitimi asla bırakmayın. Beyin, sürekli gelişen bir organ her gün yeni şeyler öğreniyorsunuz. Öğrenmeyi, çalışmayı ve okumayı asla bırakmayın." şeklinde konuştu.

Söyleşiye, Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İnan Doğan, üniversite öğrencileri ve yerel halk katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir