Salih Özcan: Malatya Kökenli Borussia Dortmund'un Orta Saha Yıldızı

Salih Özcan: Malatya Kökenli Borussia Dortmund'un Orta Saha Yıldızı
Salih Özcan, Almanya doğumlu, Malatya kökenli milli futbolcu. Bundesliga'da Borussia Dortmund forması giyiyor ve 2026'ya kadar sözleşmesi var.

2024 Avrupa Şampiyonası Almanya'da hareketli sahneler yaşanıyor. F Grubu'nda yer alan Türkiye Milli Takımı, gruptaki ilk karşılaşmasında Gürcistan’ı 3-1 yenerek, harika bir başlangıç yaptı.

Gruptaki ikinci maçını bu akşam Portekiz ile oynayacak olan milli takımda oyuncuların hangi şehirlerden geldikleri merak konusu. Trabzon kökenli oyuncuların çoğunlukta olduğu milli takımda kadroda Malatya doğumlu olan futbolcu kim?

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda mücadele eden Türkiye Milli Takımı'nda; Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydın, Ferdi Kadıoğlu, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salig Özcan, İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy ve Yusuf Yazıcı bulunuyor.

Trabzon kökenli oyuncuların ağırlıkta olduğu milli takımımızda bir de Malatya doğumlu futbolcu bulunuyor. Almanya'da Borussia Dortmund formasını terleten 26 yaşındaki Salih Özcan, milli takımımızın Malatyalı temsilcisi olarak öne çıkıyor.

Salih Özcan Kimdir?

Almanya doğumlu milli futbolcu olup, Malatya kökenlidir. Orta saha pozisyonunda görev alan Özcan, Bundesliga kulüplerinden Borussia Dortmund forması giymektedir.

Özcan, Köln şehrinde dünyaya gelmiş ve Türk bir ailenin çocuğudur. Futbol kariyerine Köln'ün amatör takımı West Köln'de başlamıştır. 2007 yılında 1. FC Köln tarafından keşfedilmiş ve henüz 9 yaşındayken 1. FC Köln'e transfer olmuştur.

Özcan, ilk defa Eylül 2016'da Schalke 04'e karşı oynanan maçta 1. FC Köln'ün A takımında sahaya çıktı. 2017-18 sezonu boyunca düzenli olarak orta sahada forma giydi. İlk lig golünü ise 2 Eylül 2018 tarihinde FC St. Pauli'ye karşı attı. 2017 yılında, Almanya'nın en iyi U-19 oyuncusuna verilen Altın Fritz Walter Madalyası ile ödüllendirildi.

Salih Özcan'ın güncel piyasa değeri 10 milyon Euro'dur ve Borussia Dortmund ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir