Gevrek: Yeni Malatyaspor'un İlerlemesi ve Malatya Futbolunun Canlanması İçin Çalışıyoruz

Gevrek: Yeni Malatyaspor'un İlerlemesi ve Malatya Futbolunun Canlanması İçin Çalışıyoruz
Gevrek, Yeni Malatyaspor'un kurtuluşu ve Malatya futbolunun yeniden canlanması için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.

Yeni sezonda 1. Lig'de mücadele edecek olan Yeni Malatyaspor'da transfer yasağının kaldırılması için görüşmeler devam ediyor. Almanya'da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile temaslarda bulunacak olan kulüp başkanı Adil Gevrek, sürecin hızlandırılmasını isteyecek.

Sezon başlangıcı yaklaşırken transfer yasağının kaldırılmasıyla birlikte hem teknik ekip belirlemek hem de takviye yapmak isteyen yönetim, mevcut zorlukları aşmaya çalışıyor.

Kulübün 500 milyon TL borcu olduğunu fakat bunun yarısını ödeyebilecek durumda olduklarını belirten Gevrek, “Bu para büyük para gibi görünüyor ama 1.lig’deki bir kulüp için çok para değil. Bu lige yükselmek için bunun 3-4 paralar harcanıyor. Bu lige yükselen takımlar var. Yeni Malatyaspor olarak 2.Lig’den buralara gelene kadar ne paralar harcadık. Eskişehir ya da Bursaspor’a bugün “1.Lig’den başlayacaksınız, bir milyar para verin” deseler, kabul edecekler. Biz 1.Lig’deyiz, bunun kıymetini bilmeliyiz. Bir ve beraber olalım, siyasilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelelim” diyerek konuştu.

Gevrek, Yeni Malatyaspor'un toparlanması ve Malatya futbolunun canlanması için çaba gösterdiklerini belirterek, “Bizim tek derdimiz Yeni Malatyaspor’un tekrar sahaya çıkması, kentin tekrar o heyecanı yaşamasıdır. Bazı kesimler şahsımızı beğenmeyebilirler, sevmeyebilirler ama burada önemli olan Adil Gevrek ve yönetimi değil ki Yeni Malatyaspor. Göreve gelecek birisi varsa söylesinler gelsin destek verelim yapsın ama o da yok. Biz elimizi taşın altına koyduk, gelin kulübe destek olun” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir