Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması: Sözlü Sınavlar 1 Temmuz'da Başlıyor!

Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması: Sözlü Sınavlar 1 Temmuz'da Başlıyor!
20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için heyecan dorukta! Ön sınavı geçen adaylar şimdi sözlü mülakat için hazırlanıyor. Sözlü sınavlar, belirlenen merkezlerde 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Sonuçlar e-Devlet üzerinden duyurulacak.

Sözleşmeli öğretmenlik için umut besleyen adaylar için büyük bir gelişme var! 652 Sayılı KHK ve Sözleşmeli Öğretmen Alımı Yönetmeliği gereğince, sözleşmeli öğretmen alımında sözlü mülakat aşaması başlıyor. Peki, kimler mülakata katılacak? Mülakat nasıl gerçekleştirilecek?

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatları Ne Zaman?

20 bin sözleşmeli öğretmen atanması kapsamında sözlü görüşmeler, 1 Temmuz tarihinden sonra başlayacak. Görüşmeler, belirlenen 20 ildeki merkezlerde yapılacak.

Sözlü mülakat sonuçları, tüm adayların mülakat süreçleri tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Adaylar sonuçlarına e-Devlet üzerinden giriş yaparak öğrenebilecekler.

Sorular Hakkında

Soru-cevap kâğıdında 3 soru bulunacak. Sorular; "Sizin alanınızda bir dersin nasıl işleneceğine veya öğrencilerle yapılacak aktivitelere ilişkin örnekler verilmesi, genel kültür, eğitim bilimleri" konularından seçilecek.

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlama süreçleri, sözlü sınavların tamamlanmasının ardından sonuçların açıklanmasından sonra gerçekleştirilecek.

SINAV REHBERİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir