LGS 2024: Sonuçlar Açıklandı

LGS 2024: Sonuçlar Açıklandı
LGS sınav sonuçları açıklandı; öğrenciler, yerleştirme tercihlerini meb.gov.tr üzerinden yapabilecekler. Tercih kılavuzu da yayımlandı, liselere yerleştirme süreci resmen başladı.

LGS sonuçları için beklenen duyuru yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının sonuçlarını, MEB resmi internet sitesinde erişime sundu.

Her bir öğrencinin, her alt test için ham puanı, ilgili testte doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplandı.

Tıkla Öğren: LGS Sonuçları

2024 LGS sonuçları meb.gov.tr adresinden sorgulanabilir.

Öğrencilere LGS sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlayacak. Sınava katılmayan öğrencilerin liselere yerleşimi ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.

Tercih Süreci Hakkında

LGS sınav sonuçları öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçların açıklanmasının ardından Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlayacak.

Sınava katılmayan öğrencilerin liselere yerleşimi ise yerel yerleştirme yöntemiyle belirlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir