Molla Eyüp Mescidi Zamana Meydan Okuyor

Molla Eyüp Mescidi Zamana Meydan Okuyor
Malatya'nın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Molla Eyüp Mescidi, yüzyıllardır zamanın meydan okumasına direniyor.

Malatya'nın Arapgir ilçesi Osmanpaşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 200 yıllık Molla Eyüp Mescidi, zamanın etkilerine karşı direniyor. Arapgir'in tarihî yerleşim yeri olan ve uzun yıllar çeşitli medeniyetler tarafından kültür ve yaşam merkezi olarak kullanılan Eskişehir Vadisi'nde bulunan mescid, dikdörtgen planlı ve tek kubbeli bir yapıdır ve geçen yıllara rağmen hala sağlam bir şekilde ayakta durmaktadır.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, tarihi yapıda döneminde Ispanakçı Mustafa Paşa Kütüphanesi olarak da kullanıldığını ve bilindiğini ifade etti. Başkan Cömertoğlu;

“Molla Eyüp Mescidi ismi ile anılan yapı aslında Cafer Paşa camisi ile aynı döneme denk gelen bir kütüphane merkezidir. Zamanla tahribata uğrayan yapı yıkılmıştı. 2012 yılında bölgeyi tescil ettirerek mülkiyet değerine kavuşturduk ve hazineye mal ettik. Daha sonra ise yapının tahsisini alarak geliştirilen projelerle mescidin restorasyonu tamamlayarak Arapgirli şair ve yazarlar kütüphanesi haline getirdik. Açık fonksiyonları olan bir cami aynı zamanda da bir kütüphane. Pandemi nedeniyle kapatılan yapının içerisi önümüzdeki süreçte tarihi kültürel dokunsa uygun bir şekilde doldurulacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir