Malatya'da Tahtalarla Güçlendirilen Evde Yaşam

Malatya'da Tahtalarla Güçlendirilen Evde Yaşam
Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu ağır hasara maruz kalan Malatya'da, evi çöken Bülent Menge, tahtalarla güçlendirdiği konutunda 6 kişilik ailesiyle birlikte hayatını sürdürüyor.

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Malatya'da 1,200'den fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce bina ağır hasar aldı veya yıkıldı. Yüzde 90'ı zarar gören Akçadağ ilçesine bağlı Başpınar Mahallesi'nde yaşayan 54 yaşındaki Bülent Menge ve ailesi, depremin şiddetini evlerinde hissetti. Menge ailesi, yıkılan evlerinin enkazında son anda kurtuldu. Hayvancılıkla geçimini sağlayan ve konteyner talebinde bulunmayan aile, tahtalarla güçlendirdiği evlerinde yaşamlarını sürdürüyor.

yardim.webp

“DEVLETİMİZDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Alt kısmı mandıra olarak kullanılan evde yapılan bir dizi tadilat sonrası yaşamaya devam ettiklerini belirten Bülent Menge,

“6 Şubat depremlerinde evim yıkıldı, ağılımız ise hasar aldı. Beş büyükbaş hayvanım da telef oldu. Yıkılan evimize daha sonra çökme olmasın diye ağaçlarla güçlendirme yaptım. Yıkılan evin yan tarafına ise tek odalı da olsa bir ev inşa ederek bölgede yaşamaya devam ediyoruz. İki kışı burada geçirdik. Geçimimize sağladığımız hayvancığı sürdürmek için devletimizden destek istiyoruz. Yapacağımız başka bir şey bulunmuyor“ şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir