Malatya'da Hac Hazırlık Kursu: Müftülük Bilgilendirmesi

Malatya'da Hac Hazırlık Kursu: Müftülük Bilgilendirmesi
Dolu'nun konuşmasının ardından müftülük personeli, kursiyerlere hac ibadetiyle ilgili tüm önemli hususları içeren bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Hacca Hazırlık Kursu"nun başlangıcında konuşan İl Müftüsü Ramazan Dolu, heyecanla hacca gitmeyi bekleyen ve kura ile seçilen umre adaylarının yolunun açık olmasını temenni etti.

O güzel yerlere ve kutsal ziyaret noktalarına gideceklerin artık hac ibadetinin gerekliliklerinin kendilerine öğretileceğini belirten Dolu,"Hacca dair hazırlıklar yapacaksınız, bu demektir ki artık yola çıktınız, yola revan oldunuz. Hacca niyet etmek ve haç için yola çıkmak niyet ettikten hemen sonra Allah'ın lütfu, rahmeti bereketiyle niyet etmeden itibaren hac ibadetinin sevabı üzerimize yağar" diye konuştu.

Hac ibadetinin zorlu ve meşakkatli olduğunu, bu sebeple hacı adaylarının eğitimlere katılmasının önemine vurgu yapan Dolu, ''Sabır gerektiren bir ibadet, eğitimlerinizi tamamlar, hazırlıklarınızı güzelce yaparsanız, ibadet oldukça kolaylaşır" dedi.

Dolu'nun konuşmasının ardından müftülük çalışanları, kursa katılanlara hac ibadeti sırasında yerine getirmeleri gerekenler hakkında bilgi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir