AK Parti Milletvekili: Malatya'da Tarihi Yeni Cami'nin Restore Çalışmalarına Hız Kazandırıldı

AK Parti Milletvekili: Malatya'da Tarihi Yeni Cami'nin Restore Çalışmalarına Hız Kazandırıldı
Ölmeztoprak, Sabancı Kültür Merkezi'nin çocuk kütüphanesine dönüştürülmesi gibi önemli projeleri yakından takip ettiklerini ve depremin izlerini silmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Ankara'da bir dizi görüşme yaparak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan'ı ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, şehirde devam eden çalışmalar ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Depremlerin büyük zarar verdiği Malatya'da şehrin yeniden inşası ve canlandırılması için devletin tüm kaynaklarının harekete geçirildiğini belirten Milletvekili Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremlerinde tamamen hasar gören kentin simgesi haline gelen tarihi Yeni Cami'nin restore çalışmalarına hız kazandırıldığını dile getirdi.

Tarihi caminin restorasyon süreci kapsamında 27 Şubat 2024'te söküm işlemlerine başlandığını aktaran Milletvekili Ölmeztoprak, “ Şehrimizin en önemli yapılarından olan tarihi Yeni camimizde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Yapının minarelerinin ayakta kalan kısımları, güney, doğu ve batı duvarlarının sökümü tamamlandı. Kuzey duvarı ve son cemaat kısmında söküm devam ediyor. Kurban bayram sonrası söküm işlemlerinin tamamlanması ve Temmuz ayı itibarı ile zemin güçlendirme çalışmalarına başlanılması planlanıyor. Yapıda hummalı bir çalışma mevcut inşallah en kısa zamanda camimiz ibadete açılacaktır” şeklinde konuştu.

Sabancı Kültür Merkezi'nin, Yeni Adalet Sarayı'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilerek çocuk kütüphanesi haline getirilmesi planlanan Gazi İlkokulu ve Akçadağ Merkez Çarşı projelerini yakından izlediklerini belirten Ölmeztoprak, depremin etkilerini giderme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir