Vatandaş, Malatya'daki İçme Suyu Sorununu Yetkililere Sosyal Medyada Bildiriyor

Vatandaş, Malatya'daki İçme Suyu Sorununu Yetkililere Sosyal Medyada Bildiriyor
Vatandaş, içme suyu sorununu Malatya Valiliği, MASKİ, ve belediye başkanlarına sosyal medyada etiketleyerek çözüm talep etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremler nedeniyle, Malatya'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Barajı'ndaki suyun kaybolduğu ve daha sonra tekrar akmaya başladığı bildirildi.

Depremlerin etkisiyle uzun bir süre bulanık akan su, ardından zaman zaman artçı sarsıntılarla bulanıklaştı ve sonra normale döndü.

Kentin belirli bölgelerinde ara sıra içme suyunun bulanık aktığına dair vatandaşlardan tepkiler gelmekte. Bir vatandaş, musluk suyunun bulanık görüntüsünü sosyal medya hesabında paylaşarak, “Depremin üstünden bir seneden fazla geçti ama sularımız depremden sonra bile en az haftada iki gün böyle gerçekten bıktık artık. Bunun bir çözüm yolu yok mu? Hani en güzel sulardan birine sahipti Malatya? Şu hale bakın bu suyla duş mu alalım yemek mi yapalım çamaşır mı yıkansın?” ifadelerine yer verdi.

Malatya Valiliği, MASKİ, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'ı da ve paylaşımı yapan vatandaş, sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir