Teenage Lingani Hadebe: Yeni Malatyaspor'dan Amerika'ya, Ardından Konyaspor'a

Teenage Lingani Hadebe: Yeni Malatyaspor'dan Amerika'ya, Ardından Konyaspor'a
Hadebe, Amerika MLS Ligi'nde Houston'da 3,5 sezon boyunca 56 maçta forma giyerken, Zimbabve Milli Takımı'nda 32 kez görev aldı.

28 yaşındaki Teenage Hadebe, Konyaspor'dan ayrıldığını sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Açıklamasında,"Konyaspor camiasına, takım arkadaşlarıma, kulüp çalışanlarına, başkanıma ve bizi destekleyen taraftarlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Burada tamamladığım görevim için gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Daha önce Yeni Malatyaspor formasını giymiş olan Hadebe, Konyaspor formasıyla ligde 11 maça çıktı ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 kez sahaya çıktı.

Hadebe'nin güncel piyasa değeri 2 milyon Euro ve sezon sonunda serbest kalmış durumda. Hadebe'nin yeni sezon öncesinde gelecek teklifleri değerlendireceği bildirildi.

2019 yılında Kaizer Chiefs kulübünden transfer olan 29 yaşındaki defans oyuncusu, Yeni Malatyaspor formasıyla toplamda 60 maçta görev aldı. Bu maçların 53'ü Süper Lig, 1'i Avrupa Ligi Elemeleri ve 6'sı Türkiye Kupası maçlarından oluştu.

Kariyerinin bir döneminde 3,5 sezon boyunca Amerika MLS Ligi'nde Houston takımında oynayan Hadebe, toplamda 56 maça çıktı. Ayrıca, Zimbabve Milli Takımı'nda da 32 maçta forma giydi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir