Sulama Projeleri Üzerine Malatya'da Yapılan Görüşmede İlerlemeler Kaydedildi

Sulama Projeleri Üzerine Malatya'da Yapılan Görüşmede İlerlemeler Kaydedildi
Milletvekili Tüfenkci, Malatya'daki sulama projeleriyle ilgili görüşmede, Kuluncak Sofular Sulama Kanalı'nın ihalesinin tamamlandığını ve yatırım sürecinin devam ettiğini, ayrıca Kuluncak Kaynarca Projesi için ihale sürecinin başlatıldığını belirtti.

Milletvekili Tüfenkci, Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İl Başkanı Namık Gören ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile yapılan görüşmede sulama konularını başarıyla ele aldıklarını belirtti.

Tüfenkci, görüşmeye dair yaptığı açıklamada, "Sulama Malatya için son derece önemli bir mesele. Bu bağlamda DSİ Genel Müdürümüzle yapılan yatırım odaklı verimli bir toplantı gerçekleştirdik.'' dedi.

Milletvekili Tüfenkci, Malatya'daki yatırımlarla ilgili görüşmede tartışılan konularda, Kuluncak Sofular Sulama Kanalı'nın ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yatırım sözleşme aşamasında olduğunu, ayrıca Kuluncak Kaynarca Projesi için ihale talimatı verildiğini ifade etti.

Tüfenkci, Balta ile yaptıkları görüşmede,

“Su birliklerinin bu sene fiyat üzerinden yüzde 12 indirim yapılması yazısı birliklere gönderildi. Ayrıca, ön ödemeli kart su alan vatandaşların haklarının bir sonraki yıla devri talimatlandırıldı. Darende Çınar Göletinin su sızdırmazlık ek ihale talimatı verildi. Çırmıktı (Yeşilyurt) Çay Islah Projesine ödenek noktasında destek verildi. Malatya içme suyu ana isale hattı inşaatına ödenek ve ikinci etap için proje ve ihalesi de gündeme alınarak Malatya’nın su altyapısının tamamlanması kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir