Şehir Meydanlarına Yönelik İnşaat Çalışmaları

Şehir Meydanlarına Yönelik İnşaat Çalışmaları
Bakan Özhaseki, depremlerin ardından Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da konutlar ve şehir meydanlarını yeniden inşa ettiklerini ve temmuz ayı sonlarında üçüncü kura çekiminin yapılacağını duyurdu.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük zarar gören Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da yalnızca konut inşasıyla yetinmediklerini, aynı zamanda bu şehirlerin altyapı ve üstyapılarını da kapsayan şehir meydanlarını yeniden inşa ettiklerini ifade etti.

“Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da şehir meydanlarımızı altyapısı ve üstyapısıyla yeniden yapıyoruz” diyen Özhaseki, “Depremden etkilenen illerimizde sadece konut üretmiyoruz. Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacak, ticari hayata güç katacak olan, şehirlerimizin kalbi şehir meydanlarımızı da tarihî ve kültürel dokusuna uygun olarak inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, “Yeşil ve çevre dostu olacak şekilde planladığımız şehir meydanlarımız, vatandaşlarımız için hem yeni bir yaşam alanı hem de bugünden yarına bir köprü olacak” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının dağıtımıyla ilgili üçüncü kura çekiminin temmuz ayının ortasına veya sonuna doğru gerçekleştirileceğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir