Sami Er: Belediye Borcunda Net Duruş - Maaşlar İçin Yeni Kredi Alınmadı

Sami Er: Belediye Borcunda Net Duruş - Maaşlar İçin Yeni Kredi Alınmadı
Sami Er, 17 milyarlık belediye borcuyla ilgili konuşurken, "Yanlış bilgi yok, söylediklerimin tamamının arkasındayım" dedi ve maaşların ödendiği krediyi açıkladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sami Er, belediyenin 17 milyarın üzerindeki borcu hakkında konuşurken, "Hiçbir yanlış bilgi yok. Söylediklerimin hepsinin arkasındayım." dedi. Er ayrıca personel maaşlarının ödenmesi için yeni bir kredi çekilmediğini ve maaşların kendisinden önce alınan bir kredi ile ödendiğini belirtti.Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bugün konuşan Başkan Sami Er, belediyenin borcuyla ilgili belirsizliğe son verdi.

Er, CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel’in sorusu üzerine,

Belediye AK Parti olsun, farklı parti olsun, geçen hafta bahsetmiştim, hiçbir zaman böyle polemiklere girmeyeceğim diye. Ben seçim döneminde de hiçbir zaman polemiklerin içerisinde olmadım. Kullandığım bütün söylemlerim, kullandığım bütün argümanlar, Malatya’nın geleceği için neler yapabiliriz, Malatya’yı nasıl ayağa kaldırabiliriz, Malatya’yı nasıl eski haline gelir, bütün hesaplarımız bunun üzerineydi. Malatya halkımız bana güvendi, bize güvendi, bizi samimi buldu. Biz de inşallah bu umutları boşa çıkartmayız. Büyükşehir Belediye meclisi olmadan 1 gün önce bir basın mensubumuz 11 milyar lira gibi bir borçtan telaffuz etti. Ondan önce de gene aynı şekilde bana gelen bir bilgi vardı. ‘Borçsuz bir belediye devrediyoruz’ diye, bir önceki başkanımızdan bir söylem geldi. Daha sonra da işte başka bir mecliste en son meclis konuşmasında da ‘8 milyar lira bir borcumuz var. Bunu karşılık 9 milyar lira alacağımız gibi’ bir söylem. Dolayısıyla yani borçlu bir belediye devrediliyor. Biz bunu her zaman için söyledim. Bizler şeffaf olacağız. hesap verebilir olacağız, dedik. Ve siz değerli meclis üyelerimize bunu paylaşmak istedik. Hiçbir yanlış bilgi yok. Bütün söylediklerimin arkasındayım. Bunu öncelikle ifade edeyim. Ben buradaki hiçbir bilgiyi varsayımlarla, kendi kafamda konuşmadım. Kurumdan gelen altında mühürlü imzalı belgelerle ifade ettim.”dedi.

Konuşmasını, ‘belediyenin kredi çekerek personel maaşı ödediği yönünde’ basında çıkan haberler üzerinden sürdüren Er,“Şunu özellikle söylüyorum, ‘Kredi çektik, ödedik.’ Böyle bir ifadem yok. Şöyle söyleyeyim, ifadem farklı, yılların bürokratik bir deneyimim var, ben ‘belediye meclisinden karar alınmadan kredi çekilmeyeceğini’ bilen bir insanım. (bir önceki meclis toplantısındaki konuşmasındaki ses kaydını dinleterek) “Çekilen krediden’” diyorum, farkında mısınız. Konunun özü şu; Vakıf ve Ziraat Bankasının taksidi vardı. Bizim Mali İşler Daire Başkanımız; 261 milyon 102 bin TL, ödenecek bir kredimiz var o ay. Bu ödendiği takdirde maaşın ödenemeyeceğini görüyor. Bu 261 milyon 102 bin, dolayısıyla bizim 118 milyon lira vergi ve SSK hariç bir maaş tahakkukumuz var. Bu maaş tahakkukunu burada 85 milyonu MELİD şirketinin, 30 milyon lirası da memur maaşı olmak üzere, 118 milyonu, bu paradan, çekilen krediden verdik, ben çekmedim, çekilen krediden verdik. Bunu böyle düzeltmiş olalım.” diyerek konuşmasını bitirdi.

CHP'li Günnur Tabel'in müdahalesiyle, konunun araştırılması ve incelenmesi için bir komisyon kurulması teklifine ise Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise ‘'O komisyonu kuralım’' dedi.

Sami Er, Buğday Pazarı ve Şire Pazarı ile ilgili durumu şu şekilde aktardı:

''Buğday ve Şire Pazarı Yapım İhalesinde Belediyemize bırakılacak bağımsız bölümler.

İdari Binadaki Bağımsız Bölümler: 93 adet (Ofisler, dernek büroları, Arfe Ofisi, Lokal, Konferans Salonu, Laboratuvar vs.)

Yer Altı Depo Dükkan: 97 adet

Şire Pazarında Verilen Dükkan: 2 adet

Buğday Pazarında Satın Alınan Dükkan: 91 adet

Melid Şirketince (Büyükşehir) Satın Alınan Dükkan: 6 adet ''

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir