Renkli ve Coşkulu 23 Nisan: Çocuklar Birlikte Eğlendi!

Renkli ve Coşkulu 23 Nisan: Çocuklar Birlikte Eğlendi!
Çocuklar eğlenceli etkinliklerle dolu 23 Nisan'ı coşkuyla kutlarken, birlik ve kültürel kaynaşma atmosferi unutulmaz anlar yaşattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilk kez düzenlediği 'Uluslararası Çocuk Festivali'ni çeşitli etkinliklerle sürdürdü.

Festival kapsamında, 14 ülkeden 350 çocuk ile birlikte Ankara'dan gelen ve 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Malatya ve Hatay'dan gelen çocuklar, kentin çeşitli alışveriş merkezlerinde gösteriler sundu. Bu etkinlik, birlik ve dayanışma ruhunu yansıtarak kültürler arası dostluğun güçlenmesine katkı sağladı. Renkli atmosferiyle festival, 7'den 70'e herkese unutulmaz anlar yaşattı. Dans gösterileriyle birlikte, aileler ve çocuklar keyifli zaman geçirirken festival alanları görsel bir şölene dönüştü.

14 FARKLI ÜLKEDEN GELİP GÖSTERİ SUNAN DANS TOPLULUKLARI

Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ceren Sergen, gösteriler hakkında bilgi verdi ve şunları belirtti: ''Etkinliklerimiz alışveriş merkezlerinde aynı anda başladı. 14 ülkeden gelen dans toplulukları gösteriler sundu" dedi.

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'ı birlik ve dayanışma içinde kutlamayı hedeflediklerini vurgulayan Sergen,"Hepimiz Mersin’de toplandık. Hem Mersin’in de tanıtımı, hem yurt dışından gelen çocukların Mersin’i, Mersinli çocukların da yurt dışından gelen çocukları tanıması açısından güzel bir etkinlik oldu" diyerek konuştu.

ÇOCUKLAR KEYİFLİ ANLAR YAŞADI Etkinliğe çocuğuyla birlikte katılan Emel Sel, her 23 Nisan'da bu tarz etkinliklerin devamını dilediklerini ifade etti. Çocukların eğlendiğini ve kültürel etkileşim yaşadığını belirten Sergen,"Coşkulu ve güzel etkinlik oldu. Çocuklarla birlikte aynı heyecanı yaşayıp çocukluğumuza döndük" diyerek konuşmasını bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir