Özat: Öğretmen Atamalarında Mülakat Sürecine Karşı Endişelerimizi Dile Getirdi

Özat: Öğretmen Atamalarında Mülakat Sürecine Karşı Endişelerimizi Dile Getirdi
Sendika lideri Özat, atama bekleyen öğretmenlerin endişelerini dikkate alarak somut adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, öğretmen atamalarındaki mülakat sürecine ilişkin kaygıları dile getirerek, Milli Eğitim Bakanlığı ile sürekli diyalog halinde olduklarını ifade etti.

Özat yaptığı açıklamada,"Bu yıl verdiğimiz bilgiler doğruydu ancak mülakat konusunda daha iyileştirmeler yapılmalı. Özellikle mülakat yapılmaması ya da yapılacaksa adil bir 'yuvarlama' sistemi uygulanması konusunda ısrarcıyız. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ile yaptığımız görüşmelerde, onların da bu süreçten kaygı duyduklarını gözlemledik." ifadelerini kullandı.

Sendika Lideri Özat, atama bekleyen öğretmenlerin endişelerinin farkında olduklarını ve bu konuda somut adımların atılması gerektiğini vurguladı. Özat,"Atama bekleyen yüzlerce öğretmenimizin kaygıları bizi de derinden üzüyor. Ancak, sürecin daha adil hale getirileceğine dair umudumuzu koruyoruz. Direncimiz ve mücadelemizle, bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir