Başkan Sami Er, İnönü Caddesi'nde Gerçekleştirilen Araç Parkı Düzenlemeleri

Başkan Sami Er, İnönü Caddesi'nde Gerçekleştirilen Araç Parkı Düzenlemeleri
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, araç parkı düzenlemelerini denetleyerek, vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmaya odaklandıklarını vurguladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günlük işlerini kolaylaştırmak için bir dizi uygulamayı hayata geçirecek. Bu çerçevede şehrin ana arterlerinden biri olan İnönü Caddesi boyunca özellikle esnafımızın ve diğer şehir sakinlerinin park sorununu hafifletmek amacıyla 13 farklı noktada geçici park alanları oluşturuldu. Toplamda 650 araçlık kapasiteye sahip olan bu geçici park alanları, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

İnönü Caddesi üzerinde çift yönlü parklanmayı sona erdirmek ve trafik akışını iyileştirmek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında güzergâh boyunca araçların park edebileceği alanlar belirlendi ve bu bölgeler temizlendi, düzenlendi ve park etmeye uygun hale getirildi.

Araç parkına elverişli hale getirilen bölgelerde yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, geçiş sürecinde vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını rahatlatmayı amaçladıklarını ifade ederek,“Şehri hızla normal hayata hazırlamamız gerekiyor. Kısa, orta ve uzun vadede yapacaklarımız var. Şu anda bir geçiş sürecindeyiz. Bu süreçte de tıkanıkları çözmemiz gerekiyor. İnönü Caddesi bizim en önemli aksımız. Bu aksta hemşerilerimizin ve esnafımızın hayatını kolaylaştırmak için geçici park yerleri belirledik. Güzergâh boyunca 13 noktayı araç parkına uygun hale getirdik. Önümüzdeki UKOME toplantısında karar alarak bu alanları vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunacağız” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir