Depremin Ardından Yeni Konutlar için İhale Gerçekleştirildi

Depremin Ardından Yeni Konutlar için İhale Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gören Yeşilevler'in yerine yeni konutlar yapılması için ihale gerçekleştirildi.

Malatya'da tünel kalıpla inşa edilen Yeşilevler bölgesinde, Asrın felaketinde ciddi hasar gören 2 bloğun önce deneme amaçlı patlatılması gerçekleştirildi. Ardından, 540 dairenin bulunduğu 9 blok, toplamda 1660 kilogram patlayıcı kullanılarak eş zamanlı olarak yıkıldı.

Malatya'da, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören 700 dairelik Yeşilevler kompleksi, aynı anda patlatma yöntemiyle yıkıldı. Bu evlerin yerine 708 yeni konut inşa edilecek.

yesilev.webp

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bulunan ve depremler sonucu hasar gören kentin sembol yapılarından olan Yeşilevler'de, yeni yapılacak konutların projesi belirlendi.

Malatya'nın ilk yüksek katlı yapılarından biri olan Yeşilevler Sitesi'nin geleceğiyle ilgili meraklar devam ederken, bu alan rezerv bölge olarak belirlendi.

Yeşilevler'de yıkılan 700 konutun yerine, içlerinden 6'sının kapıcı daireleri olduğu toplamda 708 konutluk bir proje için ihale süreci başlatılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, firmalardan teklif mektupları aldığı ve ihaleyi gerçekleştirdiği bildirildi.

İhaleyi çarşı inşaatını yapan LEDA Grup'un kazandığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir