Yoshinori Moriwaki: 33 Yıldır İlk Kez Bu Kadar Yoğun Deprem Aktivitesi Gözlemledim

Yoshinori Moriwaki: 33 Yıldır İlk Kez Bu Kadar Yoğun Deprem Aktivitesi Gözlemledim
Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son 33 yılda ilk kez bu kadar yoğun deprem aktivitesi gözlemlediğini belirterek dikkat çekti.

Son bir haftada Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde deprem raporları art arda yayınlanıyor. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Bingöl ve Ankara gibi şehirlerde depremler meydana geldi. Deprem uzmanları düzenli olarak ülkenin deprem risk haritasıyla ilgili uyarılarda bulunuyorlar. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son günlerde yaşanan depremleri değerlendirdi.

Moriwaki, "Türkiye’de depremler üst üste yaşanmaya başladı. Açıkçası şunu ifade etmek istiyorum ki ben 33 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ancak ilk defa bu kadar sıklıkla depremin yaşandığını görüyorum" şeklinde konuştu.

Moriwaki'nin açıklamalarının devamında şu uyarılar yapıldı: "Bu kadar üst üste deprem yaşandığını ilk defa görüyorum.Türkiye depremle yaşamayı öğrenmeli ve önlemlerini almalı. Belediyeler kentsel dönüşümlere hız vermeli. Vatandaşlar da bunun bir gelecek konusu olduğunu anlamalıdır. Eski ve depreme dayanıklı olmayan yapıların acilen yenilenmesi gerekmektedir. Son zamanlarda yaşanan üst üste depremlerin büyük depremin habercisidir diyemem ancak bu kadar üst üste deprem yaşandığını ilk defa görüyorum." dedi.

Riskli İlleri Sıralayarak Uyardı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin fay hattı haritasıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Moriwaki, Doğu Anadolu Fay hattına dikkat çekerek Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana'yı işaret etti. Söz konusu fay hattının bu iller üzerinde uzandığını belirten Moriwaki, Kıbrıs için de 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu.

Art arda depremler neyi gösteriyor? Japon deprem uzmanı '33 yıldır ilk defa böylesini gördüm' diyerek uyardı!

Naci Görür Eleştirmişti

Prof. Dr. Naci Görür, deprem uyarılarıyla dikkat çeken Yoshinori Moriwaki'ye isim vermeden eleştiri yapmıştı. Moriwaki'nin yer bilimci olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Görür, “Adam inşaatçı, inşaatla ilgili konuşsa konuşsun yani, ama depremle ilgili konuşuyor” söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir