Ücretli Öğretmenlerden Nurdağı'ndaki Konteynerlerini Boşaltmaları İsteniyor

Ücretli Öğretmenlerden Nurdağı'ndaki Konteynerlerini Boşaltmaları İsteniyor
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedeler arasında yer alan ücretli öğretmenlerden, geçici konakladıkları konteynerleri boşaltmaları istendi.

Deprem felaketinden ağır şekilde etkilenen Antep’in Nurdağı ilçesi, tartışmalara neden olabilecek bir karar aldı. Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dört gün içinde ücretli öğretmenlerin kullandıkları geçici barınma alanlarını boşaltmalarını istedi.

11 Haziran tarihli yazıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım’ın imzası bulunan bildiride, ücretli öğretmenlere konteynerleri 14 Haziran’a kadar boşaltmaları talimatı verildi. Kararın AFAD Koordinasyon Kurulu tarafından alındığı da açıklandı.

Yardımlar Yapılmadı

Şahinbey Belediye Meclisi eski üyesi ve CHP'li Uğur Kalkan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazısını sosyal medya hesabından paylaşarak kamuoyuna duyurdu. Kalkan, şunları söyledi: "AFAD Koordinasyon Kurulu, öğretmenlerle ilgili karar aldı ve bugün okul ve kurum müdürlüklerine iletti. Ücretli öğretmenlerin, tatile gidecek öğretmenlerin ve yöneticilikten ayrılanların konteynerleri boşaltması istendi. Bu, zor şartlarda görevini yapmayan çalışanlar için haksız bir uygulamadır. Tasarruf tedbirlerini, Gaziantep'in farklı bölgelerinde uygulayabilirler. Bu yanlış karar gözden geçirilmeli ve zor şartlarda görev yapan öğretmenlerimiz, kalacak yer sıkıntısıyla karşı karşıya bırakılmamalıdır." diyerek konuştu.

Öte yandan, AFAD tarafından kira yardımları kesilen depremzedelerin şu anda 10 bin liralık acil ihtiyaç ve 15 bin liralık taşınma yardımını henüz ödemediği ifade edildi. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AFAD'ın depremzedeleri mağdur etmesine sert tepki gösterdi. Barut, daha önce kira yardımlarının kesilmesine ek olarak AFAD'ın şimdi de deprem mağdurlarına duyurulan acil ihtiyaç ve taşınma yardımlarını ödemediğini belirterek, "Depremde halkımızı yalnız ve sahipsiz bırakanlar şimdi de 10 bin liralık ihtiyaç yardımını ve 15 bin liralık taşınma yardımını vermeyerek depremzedelere bir darbe daha vurdu" dedi.

"Kabul edilemez"

Adana dahil birçok ilde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için ödeneceği duyurulan 10 bin lira ve 15 bin lira tutarındaki taşınma yardımının yapılmadığını bildiren Barut, "AFAD İl Müdürlükleri tespiti yapıp durumu üst yönetime bildirirken, AFAD Başkanlığı'nın ödeme yapmaması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir