Yeşilyurt'ta Deprem Konutları İçin İlerleme Değerlendirmesi

Yeşilyurt'ta Deprem Konutları İçin İlerleme Değerlendirmesi
Başkan Geçit, Konak mahallesindeki Duzdaşı bölgesinde yapılacak deprem konutları için teknik ekiplerle birlikte süreci yakından takip ediyor ve mahalle sakinlerine güvenli ve kaliteli konutlar sağlama sözü veriyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Konak mahallesi Duzdaşı bölgesindeki boş araziye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak deprem konutlarının planlamasının tamamlandığını, ihale sürecinin ise sürdüğünü ifade etti.

Yeşilyurt İlçesinin çeşitli bölgelerine yapılacak deprem konutlarının tüm süreçlerini yakından izleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Konak mahallesindeki Geçici Konut Alanı'nı ziyaret ederek, Duzdaşı bölgesindeki boş araziye yapılacak deprem konutları hakkında mahalle muhtarları ve sakinlerine ayrıntılı bilgiler verdi.

Mahallelerinde yapılacak deprem konutları için sürecin devam ettiğini belirten Konak Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak, “Belediye Başkanımıza mahallemizin sıkıntılarını ilettik, kendisi de ekibiyle birlikte buraya gelerek ortada dolaşan bilgi kirliliğine son vermek için mahalle sakinlerimizle yüz yüze görüştü, tüm sorulara detaylı cevaplar verdi. Başkanımızdan Allah razı olsun, bizimle yakından ilgileniyor. İnşallah güzel gelişmeler olacak, biraz sabır göstermemiz gerekiyor. Devletimize ve Bakanlığımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan İlhan Geçit Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, Konak mahallesindeki Duzdaşı bölgesine yapılacak deprem konutlarıyla birlikte hak sahiplerini dayanıklı ve emniyetli konutlara taşıyacaklarını ifade etti.

Bölgede devam eden çalışmaları teknik ekipleriyle birlikte titizlikle izlediklerini belirten Başkan Geçit, ''Mahallemizdeki konteyner kentimizi ziyaret ederek hemşehrilerimize rezerv alan içerisinde yapılacak konutlara ilişkin bilgiler aktardık, devam eden süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Seçim zamanında Duzdaşı bölgesindeki hak sahipleri için konutlar yapılacağını söylemiştik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın uhdesinde hayata geçecek olan konutların süreci olgunlaştı, Duzdaşı bölgesinde rezerv alan ilan edilen alana hak sahiplerine teslim edilmek üzere zemin+3 şeklinde yeni konutlar yapılacak. Proje tamamlandı, ihale süreci devam ediyor. 1 veya 1,5 ay içerisinde belirlenen alanda inşaatlar başlayacak ve konutlar ihale süreci olan 400 gün içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Duzdaşı’ya sağlam ve güvenilir konutlardan oluşacak güzel bir yaşam alanı kurulacak. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlığımıza ve katkı sunan herkese şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir