Tunceli MotoFest, Malatya'dan Büyük İlgi Gördü

Tunceli MotoFest, Malatya'dan Büyük İlgi Gördü
Yarış için hazırlanan parkurun harika olduğunu vurgulayan Aydın Kırdar, bu alanda sürüş yapmanın kendileri için büyük bir keyif ve deneyim olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Valilik, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen etkinliğin açılışı yapıldı.

Kentin Örenönü Tabiat Parkı'nda başlayan etkinlikte çeşitli stantlar ve aktivite alanları oluşturuldu.

Festivalde çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra bazı motosikletçiler, yarışlar öncesinde parkurlarda antrenman yaptı. Sporcuların özel olarak hazırlanan toprak ve zorlu bölgelerden geçişleri izleyicileri etkiledi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Akülke, AA muhabirine, Tunceli'deki festivalin muazzam bir atmosfer oluşturduğunu belirtti.

Organizasyonda birçok etkinliğin düzenleneceğini vurgulayan Akülke, şu ifadeleri kullandı: "Bugün festival ve mototurun açılışını yaptık, inanılmaz bir atmosfer var. Spor Toto Teşkilat Başkanlığının katkılarıyla Tunceli'ye bir enduro parkuru kazandırdık. Bundan sonra Elazığ, Erzincan, Malatya ve Diyarbakır gibi çevre illerden sporcularımız artık antrenmanlarını yapmaya güzel Tunceli'mize gelecek. Burada dört gün sürecek festivalimize herkesi bekliyoruz. Bu süreç boyunca farklı konserler, etkinlikler ve şampiyonalar olacak. Tüm halkımızı Tunceli'nin bu doğal güzelliklerini görmek için buraya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öğretmen Serkan Baya, festival için Mersin'in Tarsus ilçesinden Tunceli'ye geldiğini aktardı.

Serkan Baya, hobi olarak motokros sporuyla ilgilendiğini belirterek, "Festival kapsamında Pülümür Vadisi'ni gezdim, yarın da Munzur Vadisi'ni gezeceğiz. Tunceli, gördüğümüz şehir karmaşalarına göre güzel ve düzenli bir şehir" diyerek konuştu.

Sporcu Aykut Kızıltan ise Tunceli'deki atmosfer karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını dile getirerek, "Bu etkinliğe çok büyük emek harcanmış. Hafta sonu yarışta elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Motosikletçi Aydın Kırdar da festival vesilesiyle Tunceli'nin güzelliklerini keşfetme şansı elde ettiğini ifade etti.

Yarış için hazırlanan parkurun son derece etkileyici olduğunu belirten Aydın Kırdar, "Valilik burada çok güzel bir ambiyans yakalamış. Arkadaşlarla beraber bu sporu devamlı kovalıyoruz. Türkiye'nin her yerine gidiyoruz ve doğayla iç içe olan bir spor. Bunun bir de enduro dalı var ve dağlarda oluyor. İnşallah bir dahakine onu da Tunceli'de gerçekleştiririz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir