Yeşil Alanlarda Haşere Mücadelesi Etkin Şekilde Yürütülüyor

Yeşil Alanlarda Haşere Mücadelesi Etkin Şekilde Yürütülüyor
Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde bulunan bitkileri ilaçlayarak haşerelerle mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, sıcak hava koşullarının etkisiyle zararlı organizmalarla mücadele çalışmalarını hızlandırdılar.

Temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum ilkesiyle hareket eden, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için tüm olanakları seferber eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ilaçlama ekipleri, sahada 79 personel ve 28 araçla 718 mahallede hizmetlerini kesintisiz olarak sürdürüyorlar.

İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden zararlı organizmalarla, özellikle larva aşamasında üreme potansiyelini azaltmaya yönelik çalışan ekipler, sıcaklıkların artmasıyla birlikte yoğunlaşan çabalarını koruyucu tedbirlerle destekliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği ve halk sağlığını riske atmayan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılarak yürütülen çalışmalar, rekreasyon bölgeleri ve yoğun kullanılan alanların yanı sıra Konteyner Kentler, foseptik tanklar, rögarlar, çöp konteynerleri, dere yatakları, göletler, sulak alanlar, çöp toplama merkezleri gibi vektörlerin üremesine elverişli bölgelerde de ilaçlama çalışmalarını sürdürmektedir.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca, zararlı organizmalara karşı yeşil alanlarda, park ve bahçelerde, cadde ve sokaklarda bulunan ağaçlar ile dinlenme alanları ve süs bitkileri, sezonluk çiçek alanları, ekiplerce bitki koruma zirai ilaçlama maddeleri kullanılarak, haşerelerle mücadele etkin bir şekilde devam ettiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir