TÜİK 2022 KPSS P3 Puanına Göre Sözlü Sınavla Anketör Alımı ve Başvuru Detayları

TÜİK 2022 KPSS P3 Puanına Göre Sözlü Sınavla Anketör Alımı ve Başvuru Detayları
TÜİK, 2022 KPSS P3 puanına göre sözlü sınavla anketör alacak. Başvurular e-Devlet veya https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden yapılacak. Başarılı olanlar 70 puan üzeriyle TÜİK’in web sitesinde ilan edilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 55 sözleşmeli personel istihdam edecek. Kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, işe alınacak personel TÜİK'in Ankara'daki merkezi ile Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Nevşehir, Siirt ve Van bölge müdürlüklerinde görev yapacak.

TÜİK’in Ankara merkez ile Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Nevşehir, Siirt ve Van bölge müdürlüklerinde istihdam edeceği 55 sözleşmeli personelin başvuruları başladı. Başvurular 8 Temmuz’da sona erecek ve e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Adaylar başvurularını, bugünden itibaren 8 Temmuz saat 18.00'e kadar e-Devlet üzerinden "TÜİK Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet sitesinden elektronik ortamda yapabilecek.

2022 yılı KPSS puan sıralamasıyla alınacak destek personeli (temizlik görevlisi) ve teknisyen pozisyonu için başvuruda bulunan ve gereken şartları sağlayan adayların yerleştirme işlemi, tercih ettikleri birim ve görev için ilan edilen sözleşmeli personel pozisyon unvanları ve nitelikleri göz önünde bulundurularak, her birimde KPSS P94 puanı en yüksek adaydan başlanarak yapılacak.

Sözlü sınavla alınacak anketörler için 2022 yılı KPSS P3 (B grubu) puanı esas alınarak en yüksek puanlı adaydan başlanarak yapılacak sıralama ile her bir birim için ayrı ayrı istihdam edilecek sözleşmeli personel sayısının dört katı kadar aday, sözlü sınava katılma hakkı kazanacak.

Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı kabul edilecek. Başarılı adayların listesi kurumun web sitesinden (www.tuik.gov.tr) duyurulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir